Amerikanskt riskkapitalbolag köper RPC för 39 miljarder kr

PUBLICERAD: 23 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är övertygade om att erbjudandet motsvarar kvaliteten på RPC:s verksamhet”, säger RPC:s ordförande Jamie Pike.

Amerikanska riskkapitalbolaget Apollo Global Management köper brittiska plastförpackningsjätten RPC Group, där bland annat nordiska RPC Superfos ingår, för 3,3 miljarder pund (cirka 39 miljarder kronor). Det skriver Financial Times och flera andra medier.

I september i fjol bekräftade RPC Group att koncernen, som sysselsätter cirka 25.000 personer och omfattar ett flertal dotterbolag i Storbritannien och övriga Europa samt Nordamerika, förhandlade om försäljning med två USA-baserade riskkapital- och investeringsfirmor. (LÄS HÄR)

Av de två intressenterna – Apollo Global Management och Bain Capital – var det alltså Apollo som vann budgivningen och nu träffat ett avtal med RPC Group att förvärva plastförpackningsbolaget för en summa motsvarande cirka 39 miljarder svenska kronor. Enligt Financial Times drog sig Bain Capital ur budgivningen på RPC Group i december.

”RPC:s styrelsen är övertygad om att erbjudandet motsvarar kvaliteten på RPC:s verksamhet och styrkan i bolagets framtidsmöjligheter”, säger Jamie Pike, styrelseordförande för RPC, enligt DI i ett pressmeddelande.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx