Aluflaskor med konstmotiv flerfaldigt prisbelönade

PUBLICERAD: 29 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

The Warsteiner Art Collection är en prisbelönad serie med ölflaskor i aluminium

The Warsteiner Art Collection är namnet på en serie av sex aluminiumflaskor för öl, vilka är dekorerade med konstverk av ett halvdussin framstående moderna konstnärer.
Tyska bryggeriet Warsteiner och glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group, som tillverkat flaskorna, har nu erövrat flera prestigefyllda priser för flaskserien, bland annat har man vunnit klassen ”Can and Aluminium Bottles” i 2014 års World Beverage Awards och förpackningskategorin i 2015 års iF Design Awards.

Tyska Warsteiner är ett privatägt bryggeri med rötter från 1753. Bryggeriet är välkänt på den internationella marknaden och finns i mer än 60 länder. Med ölserien The Warsteiner Art Collection vill man använda modern kultur för att locka konsumenter, speciellt en yngre och inflytelserik målgrupp.

Flaskorna är tillverkade vid Ardaghs anläggning i franska Beaurepaire där man kunde återge konstverken genom tryck med HD-offset direkt på den borstade metallytan. Trycket innehåller också metalleffekter och guldtoner i kombination med solida täckfärger.

De sex flaskorna i The Warsteiner Art Collection finns endast i en begränsad upplaga.

”Vi är mycket glada över att i samarbetet med Ardagh kunnat skapa vår egen konstsamling på dessa flaskor och det erkännande vi fått genom dessa utmärkelser”, säger Ulrich Kunert, internationell marknadschef hos Warsteiner.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432