Aluflaskor med konstmotiv flerfaldigt prisbelönade

PUBLICERAD: 29 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

The Warsteiner Art Collection är en prisbelönad serie med ölflaskor i aluminium

The Warsteiner Art Collection är namnet på en serie av sex aluminiumflaskor för öl, vilka är dekorerade med konstverk av ett halvdussin framstående moderna konstnärer.
Tyska bryggeriet Warsteiner och glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group, som tillverkat flaskorna, har nu erövrat flera prestigefyllda priser för flaskserien, bland annat har man vunnit klassen ”Can and Aluminium Bottles” i 2014 års World Beverage Awards och förpackningskategorin i 2015 års iF Design Awards.

Tyska Warsteiner är ett privatägt bryggeri med rötter från 1753. Bryggeriet är välkänt på den internationella marknaden och finns i mer än 60 länder. Med ölserien The Warsteiner Art Collection vill man använda modern kultur för att locka konsumenter, speciellt en yngre och inflytelserik målgrupp.

Flaskorna är tillverkade vid Ardaghs anläggning i franska Beaurepaire där man kunde återge konstverken genom tryck med HD-offset direkt på den borstade metallytan. Trycket innehåller också metalleffekter och guldtoner i kombination med solida täckfärger.

De sex flaskorna i The Warsteiner Art Collection finns endast i en begränsad upplaga.

”Vi är mycket glada över att i samarbetet med Ardagh kunnat skapa vår egen konstsamling på dessa flaskor och det erkännande vi fått genom dessa utmärkelser”, säger Ulrich Kunert, internationell marknadschef hos Warsteiner.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex