Allroundmaskin för etiketter från tyska Novexx Solutions

PUBLICERAD: 11 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya etikettskrivaren från Novexx Solution är en allroundprinter av hög kvalitet.

XLP 504 är tyska Novexx Solutions senaste tillskott i företagets sortiment av etikettskrivare för bland annat förpacknings- och livsmedelsindustrin. Lätt att hantera, enkel att rengöra och lättservad var några egenskaper, som var i fokus under utvecklingsarbetet. Till detta adderades hög produktivitet och bästa driftsäkerhet, med minimalt med stilleståndstid. 

Streckkoder, text eller bilder med termisk direktteknik eller termotransfer utförs med hög precision och största flexibilitet. Kapaciteten ligger på 1.000 etiketter på mindre än åtta minuter. Tryckkvaliteten kan ställas in på 201, 300 eller 600 dpi.

Högsta upplösning innebär att även extremt tunna fonter, streckkoder och symboler kan tryckas. Den självjusterande valsen garanterar en stabil banspänning och därmed hög kvalitet på tryckresultatet.

Text: Katarina Elner-Haglund,
redaktör för maskinnyheter, nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor