Alla delar är återvinningsbara – ja, utom innehållet, förstås

PUBLICERAD: 31 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

På svenska marknaden lanserar nu sydafrikanska vingården Nederburg för första gången cabernet sauvignon-vin i bag-in-box. Alla delar och material i förpackningen – utom innehållet! – är helt återvinningsbara. (Bild pressbild. Bilden är ett montage)

Sydafrikanska vingården Nederburg lanserar en 100 procent återvinningsbar bag-in-box till sitt nya cabernet sauvignon-vin The Winemasters Cabernet Sauvignon 2020.

Förpackningen är Nederburgs första bag-in-box-satsning i Norden och enligt en pressrelease är alla delar i bag-in-boxen – från wellpapplådan till bärhandtag, innerpåse, etc. – tillverkade av återvinningsbara material. Det enda som inte går att återvinna torde alltså vara själva innehållet…

Nederburg skriver att man bedömer att teknologin med bag-in-box-förpackningar numera tillåter att man även förpackar högkvalitativa viner i boxar.

”Vi inser att det är viktigt att värna om vår miljö och har därför valt 100 procent återvinningsbara förpackningar. Medan vi på flera andra marknader fortfarande har glasflaskor, är vi glada att vi i Sverige nu kan lansera en miljövänlig bag-in-box”, förklarar Liezl Dippenaar, Nederburgs internationella marknadschef.

Nederburg, som ägs av återförsäljaren och vin- och spritproducenten Distell, har funnits i snart 250 år. Vingården är speciellt känd för sina cabernet sauvignon-viner, som också vunnit flera internationella priser. Nederburg ligger i Västra Kapprovinsen i sydligaste Sydafrika.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx