AkzoNobel satsar ytterligare på den kinesiska marknaden

PUBLICERAD: 5 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Werner Fuhrmann

Affärsområdet Specialty Chemicals inom AkzoNobel har börjat bygga en ny produktionsanläggning i anslutning till sin befintliga multianläggning i staden Ningbo i Kina.
Specialty Chemicals tillverkar och marknadsför olika typer av kemiska produkter, vilka bland anat används för att ge speciella egenskaper och bestrykningseffekter åt plaster, kartong, m fl. material.

Uppförandet av den nya fabriken, där AkzoNobel Specialty Chemicals ska producera ytaktiva ämnen genom s.k. alkoxylering, innebär att AkzoNobel nu investerat sammanlagt mer än 400 miljoner euro (ca 3,7 miljarder kronor) i anläggningen i Ningbo.

”Investeringen i den nya anläggningen är ytterligare ett bevis på vårt fortsatta engagemang i Kina, som är en av vårt mest strategiska marknader”, sade Werner Fuhrmann, ansvarig för Specialty Chemicals, i samband med att de första spadtagen togs.

”Den nya alkoxyleringsanläggningen i Ningbo ger oss möjlighet att möta de ökande behoven från marknaden och innebär färre transporter, kortare ledtider och lägre koldioxidutsläpp”, kompletterade Graeme Armstrong, VD för AkzoNobel Surface Chemistry.

AkzoNobel har för närvarande mer än 7.400 anställda i Kina och omsättningen i Kina uppgick 2014 till 1,7 miljarder euro (knappt 16 miljarder kronor).

”Ningbo är en av företagets viktigaste produktionsanläggningar i Kina och denna nya investering innebär att vi kan erbjuda ytterligare arbetstillfällen till den lokala marknaden, samtidigt som vi fortsätter att fokusera på organisk tillväxt”, sade Lin Liangqi, VD för AkzoNobel China.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex