AkzoNobel satsar ytterligare på den kinesiska marknaden

PUBLICERAD: 5 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Werner Fuhrmann

Affärsområdet Specialty Chemicals inom AkzoNobel har börjat bygga en ny produktionsanläggning i anslutning till sin befintliga multianläggning i staden Ningbo i Kina.
Specialty Chemicals tillverkar och marknadsför olika typer av kemiska produkter, vilka bland anat används för att ge speciella egenskaper och bestrykningseffekter åt plaster, kartong, m fl. material.

Uppförandet av den nya fabriken, där AkzoNobel Specialty Chemicals ska producera ytaktiva ämnen genom s.k. alkoxylering, innebär att AkzoNobel nu investerat sammanlagt mer än 400 miljoner euro (ca 3,7 miljarder kronor) i anläggningen i Ningbo.

”Investeringen i den nya anläggningen är ytterligare ett bevis på vårt fortsatta engagemang i Kina, som är en av vårt mest strategiska marknader”, sade Werner Fuhrmann, ansvarig för Specialty Chemicals, i samband med att de första spadtagen togs.

”Den nya alkoxyleringsanläggningen i Ningbo ger oss möjlighet att möta de ökande behoven från marknaden och innebär färre transporter, kortare ledtider och lägre koldioxidutsläpp”, kompletterade Graeme Armstrong, VD för AkzoNobel Surface Chemistry.

AkzoNobel har för närvarande mer än 7.400 anställda i Kina och omsättningen i Kina uppgick 2014 till 1,7 miljarder euro (knappt 16 miljarder kronor).

”Ningbo är en av företagets viktigaste produktionsanläggningar i Kina och denna nya investering innebär att vi kan erbjuda ytterligare arbetstillfällen till den lokala marknaden, samtidigt som vi fortsätter att fokusera på organisk tillväxt”, sade Lin Liangqi, VD för AkzoNobel China.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax