Aktieägarna föreslår val av ny ledamot i Stora Ensos styrelse

PUBLICERAD: 30 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Antti Mäkinen föreslås till ny ledamot i Stora Ensos  styrelse. 

Aktieägarnas nomineringsråd, som har tillsatts av Stora Ensos bolagsstämma, föreslår för årsstämman, som hålls den 28 mars 2018, att antalet styrelseledamöter i bolaget som tidigare ska vara nio. Till ny ledamot i styrelsen efter Mikael Mäkinen, som meddelat att han inte är tillgänglig för omval, har nomineringsrådet föreslagit Antti Mäkinen.

Antti Mäkinen, som är född 1961, har en gedigen operativ bakgrund inom bank- och finansbranschen och fungerar sedan maj 2017 som verkställande direktör för Solidium Oy.  Tidigare arbetserfarenhet omfattar flera ledande operativa positioner inom bland annat Nordeas investeringsbanksverksamhet.
Nomineringsrådet skriver att Antti Mäkinen är oberoende av Stora Enso men inte av dess betydande aktieägare på grund av sin position som VD på Solidium Oy.

Till övriga ledamöter i Stora Ensos styrelse föreslår nomineringsrådet omval av Anne Brunila, Jorma Eloranta, Elisabeth Fleuriot, Hock Goh, Christiane Kuehne, Richard Nilsson, Göran Sandberg och Hans Stråberg. Rådet föreslår att Jorma Eloranta väljs till ordförande och Hans Stråberg till vice ordförande för styrelsen.

Aktieägarnas nomineringsråd lämnar också förslag till bolagsstämman vilken storlek de årliga arvodena för styrelseledamöter ska ha. Rådet förslår att arvodena höjs med cirka tre procent och ska uppgå till följande: styrelseordförande 175.000 euro (ca 1,7 miljoner kr), vice ordförande 103.000 euro (drygt en miljon kr) och övriga ledamöter 72.000 euro (ca 704.000 kr).

Nomineringsrådet föreslår också att styrelseledamöternas årliga arvode erläggs genom att 40 procent betalas i form av Stora Ensos R-aktier och resterande kontant.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432