Ahlstrom-Munksjö investerar i sin brasilianska anläggning

PUBLICERAD: 3 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Interiör från Ahlstrom-Munksjös fabrik i brasilianska Jacarei.

Finsk-svenska bolaget Ahlstrom-Munksjö Oyj ska investera 21 miljoner euro (ca 222 miljoner kronor) i sin brasilianska fabrik i Jacarei, vilken är verksam inom bolagets affärsområde ”Coated Specialties”. Avsikten med investeringen är att öka fabrikens kapacitet och betjäna bolagets sydamerikanska kunder med ett bredare produktutbud.

”Coated Specialties” är en del av Ahlstrom-Munksjös affärsområdet ”Industrial Solutions”, som producerar ett brett sortiment av produkter och material som ofta används i tillverknings- och produktionsprocesser. Typiska produkter är belagda etikettmaterial, flexibla förpackningspapper,slipmedel, elektrotekniska isoleringspapper, mm.

Det nu beslutade investeringsprojektet förväntas vara klart under det tredje kvartalet 2019 och kommer att utvidga beläggnings- och kalenderingskapaciteten i fabrikens pappersmaskin. Detta gör det möjligt för Ahlstrom-Munksjö att erbjuda mer effektiva, högkvalitativa online-belagda produkter till sina kunder inom framförallt självhäftande och våtlimsetiketter, flexibla förpackningar och sublimeringstryck. Efterfrågan på högförädlade, belagda specialpapper har varit kraftig i den sydamerikanska regionen under de senaste åren.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance