Ahlstrom-Munksjö investerar i sin brasilianska anläggning

PUBLICERAD: 3 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Interiör från Ahlstrom-Munksjös fabrik i brasilianska Jacarei.

Finsk-svenska bolaget Ahlstrom-Munksjö Oyj ska investera 21 miljoner euro (ca 222 miljoner kronor) i sin brasilianska fabrik i Jacarei, vilken är verksam inom bolagets affärsområde ”Coated Specialties”. Avsikten med investeringen är att öka fabrikens kapacitet och betjäna bolagets sydamerikanska kunder med ett bredare produktutbud.

”Coated Specialties” är en del av Ahlstrom-Munksjös affärsområdet ”Industrial Solutions”, som producerar ett brett sortiment av produkter och material som ofta används i tillverknings- och produktionsprocesser. Typiska produkter är belagda etikettmaterial, flexibla förpackningspapper,slipmedel, elektrotekniska isoleringspapper, mm.

Det nu beslutade investeringsprojektet förväntas vara klart under det tredje kvartalet 2019 och kommer att utvidga beläggnings- och kalenderingskapaciteten i fabrikens pappersmaskin. Detta gör det möjligt för Ahlstrom-Munksjö att erbjuda mer effektiva, högkvalitativa online-belagda produkter till sina kunder inom framförallt självhäftande och våtlimsetiketter, flexibla förpackningar och sublimeringstryck. Efterfrågan på högförädlade, belagda specialpapper har varit kraftig i den sydamerikanska regionen under de senaste åren.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning