Ahlstrom-Munksjö introducerar fiberbaserad förpackningstejp

PUBLICERAD: 19 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Ahlstrom-Munksjö lanserar en serie fiberbaserade och självhäftande förpackningstejper under varumärket MasterTape™ Pack. (Bild Ahlstrom-Munksjö) |Fiberbaserad förpackningstejp kan ersätta konventionell plastbaserad tejper. (Bild Ahlstrom-Munksjö)

Finsk-svenska förpackningsföretaget Ahlstrom-Munksjö har lanserat en serie fiberbaserade förpackningstejper under varumärket MasterTape™ Pack, som kan ersätta konventionella plastbaserade självhäftande förpackningstejper.

Ahlstrom-Munksjö skriver i ett pressmeddelande att MasterTape ™ Pack är ett hållbart fiberbaserat alternativ med högt innehåll av biobaserat material. Tejperna i serien ger god sammanhållning och har mekaniska och stöttåliga egenskaper, som gör dem idealiska för ett brett utbud av tejpkrävande förpackningar.

Fiberbaserad förpackningstejp kan ersätta konventionell plastbaserad tejp. (Bild Ahlstrom-Munksjö)

Tejpserien MasterTape ™ Pack har ett brett utbud med olika vikt och mekaniska egenskaper. Produktsortimentet innehåller skräddarsydda lösningar, inklusive mättade och ensidigt släppbelagda papper samt tejper med syntetfiberförstärkt baspapper. Tejperna kan beläggas med olika typer av primers eller barriärbeläggningar.

”Vår ambition är att stärka vår position på förpackningstejpmarknaden med ett sortiment, som passar för allt från lätta till tunga förpackningar, speciellt inom e -handel och industripackning”, säger Vesa Yliherne, chef för Ahlstrom-Munksjös tejpverksamhet.

MasterTape ™ Pack-tejperna är tillverkade av FSC-certifierad träfibermassa och består till minst 80 procent av biobaserade produkter

”Vi har utvecklat en unik produktportfölj, som passar ändamålen med flera förpackningstejpapplikationer”, säger Sebastien Ferrari, affärsutvecklingschef för Ahlstrom-Munksjös förpackningstejper.

Ahlstrom-Munksjö skriver att man förutom självhäftande tejper även erbjuder ett produktsortiment av vattenaktiverade förpackningstejper under varumärket MasterTape ™ WAT.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy