Ahlgrens första ”Gröna bilar” lanseras i påse med bioplast

PUBLICERAD: 7 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Ahlgrens bilar lanserar nu ”Gröna Bilar” i en ”grön” plastförpackning som till 50 procent består av växtbaserad bioplast. (Bild Cloetta)

Ahlgrens bilar är välbekanta bland godisälskare – nu lanseras ”Gröna Bilar” i en påsförpackning, tillverkad av ett plastmaterial, som till 50 procent består av ”grön” bioplast.

”Genom lanseringen av Ahlgrens Gröna bilar vill vi ge våra konsumenter nya smaker, men också markera starten på vår resa mot en mer hållbar godisframtid”, säger Clara Salomon, Senior Brand Manager på Cloetta, som äger varumärket Ahlgrens bilar.

Cloetta skriver att Gröna bilar är den första bilmodellen i Ahlgrens bilar-sortimentet som rullar ut i en förpackning tillverkad av PlantPack, ett förpackningsmaterial som består av upp till 50 procent växtbaserad plast och som därmed har ett lägre klimatavtryck.

Ahlgrens gröna bilar lanseras officiellt i vecka 36 och finns i två förpackningsstorlekar, 100 gram och 130 gram. De nya gröna bilarna har smak av citron, äpple och päron och är fria från palmolja och artificiella färgämnen.

N.B.: Enligt Cloetta har Ahlgrens bilar sedan 1953 varit Sveriges mest sålda bil …

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}