Äggförpackningen blir en spännande byggleksak..!

PUBLICERAD: 15 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

eggyplay-förpackningarna skyddar äggen på ett effektivt sätt – och blir utmärkta byggklossar när de är tomma!
|Tomma eggyplay-förpackningar blir spännande byggklossar för barnen.|Med tillräckligt många tomma eggyplay-klossar går det att bygga stora spännande saker – kanske en egen Formel 1-bil..!|Även med ett mindre antal tomma eggyplay-klossar går det att bygga spännande föremål och byggnader…

Svenska Lantägg AB lanserar nu äggförpackningen eggyplay®, som är en äggförpackning för åtta ägg, som också kan förvandlas till en byggleksak för barnen!
Förpackningen är utvecklad av det dansk-holländska företaget Eggs Posure A/S, som bildades i fjol genom ett joint venture mellan danska livsmedelsproducenten Hedegaard och holländska förpackningsföretaget Twinpack och som ska utveckla, tillverka och sälja nya innovativa förpackningskoncept till äggindustrin.

eggyplay-förpackningen finns i flera klara färger och är tillverkad i formgjuten polypropen, som kan återvinnas. Förpackningarnas bottnar och lock är försedda med cirkelformade reliefer som passar i varandra enligt samma princip som en Lego-kloss. Genom att sätta ihop förpackningarna kan man bygga olika formationer och föremål, där endast fantasin – och förstås mängden tomma äggförpackningar! – sätter gränserna.

Svenska Lantägg skriver att eggyplay-förpackningarna väger mindre än vanliga äggaskar och att de bara tar upp hälften så mycket utrymme, när de är öppna och staplade i varandra.

Svenska Lantägg rekommenderar att man maskindiskar de tomma förpackningarna, innan de får tjänstgöra som spännande byggklossar åt barnen. Sedan är det fritt fram för fantasin:
Bygg vad du vill! Bygg ett slott i ditt vardagsrum! Eller varför inte en bil eller en lekstuga som du sedan kan gå in i och leka i. Ingenting är omöjligt med askarna från eggyplay® som blir dina byggklossar så snart de är tomma och tvättade. De hakar lätt i varandra, så ditt byggnadsverk står stadigt tills du vill ta ned det – eller bygga något helt annat”, tipsar Svenska Lantägg på sin hemsida.

Eggs Posure har ansökt hos The Patent Cooperation Treaty om ett så kallat världspatent, som täcker 148 länder, för sin innovation, som man tror ska bli en mycket stor kommersiell framgång.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x