Äggförpackningen blir en spännande byggleksak..!

PUBLICERAD: 15 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

eggyplay-förpackningarna skyddar äggen på ett effektivt sätt – och blir utmärkta byggklossar när de är tomma!
|Tomma eggyplay-förpackningar blir spännande byggklossar för barnen.|Med tillräckligt många tomma eggyplay-klossar går det att bygga stora spännande saker – kanske en egen Formel 1-bil..!|Även med ett mindre antal tomma eggyplay-klossar går det att bygga spännande föremål och byggnader…

Svenska Lantägg AB lanserar nu äggförpackningen eggyplay®, som är en äggförpackning för åtta ägg, som också kan förvandlas till en byggleksak för barnen!
Förpackningen är utvecklad av det dansk-holländska företaget Eggs Posure A/S, som bildades i fjol genom ett joint venture mellan danska livsmedelsproducenten Hedegaard och holländska förpackningsföretaget Twinpack och som ska utveckla, tillverka och sälja nya innovativa förpackningskoncept till äggindustrin.

eggyplay-förpackningen finns i flera klara färger och är tillverkad i formgjuten polypropen, som kan återvinnas. Förpackningarnas bottnar och lock är försedda med cirkelformade reliefer som passar i varandra enligt samma princip som en Lego-kloss. Genom att sätta ihop förpackningarna kan man bygga olika formationer och föremål, där endast fantasin – och förstås mängden tomma äggförpackningar! – sätter gränserna.

Svenska Lantägg skriver att eggyplay-förpackningarna väger mindre än vanliga äggaskar och att de bara tar upp hälften så mycket utrymme, när de är öppna och staplade i varandra.

Svenska Lantägg rekommenderar att man maskindiskar de tomma förpackningarna, innan de får tjänstgöra som spännande byggklossar åt barnen. Sedan är det fritt fram för fantasin:
Bygg vad du vill! Bygg ett slott i ditt vardagsrum! Eller varför inte en bil eller en lekstuga som du sedan kan gå in i och leka i. Ingenting är omöjligt med askarna från eggyplay® som blir dina byggklossar så snart de är tomma och tvättade. De hakar lätt i varandra, så ditt byggnadsverk står stadigt tills du vill ta ned det – eller bygga något helt annat”, tipsar Svenska Lantägg på sin hemsida.

Eggs Posure har ansökt hos The Patent Cooperation Treaty om ett så kallat världspatent, som täcker 148 länder, för sin innovation, som man tror ska bli en mycket stor kommersiell framgång.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front