AFF 21 blir en höjdpunkt för svensk och dansk flexoindustri

PUBLICERAD: 11 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Absolute Flexo Future äger rum 6 – 7 oktober på konferenshotellet Tylösand utanför Halmstad.|Moderator under AFF 21 blir nord emballages och Packnews chefredaktör Bo Wallteg.

I april 2020 skulle seminariet Absolute Flexo Future (AFF) ha arrangerats, men Corona-pandemin satte stopp och konferensen fick flyttas fram med drygt ett år. Ny tid är nu bestämd till den 6 – 7 oktober i år och platsen är ett av Sveriges bästa konferenshotell, Hotel Tylösand utanför Halmstad.

AFF är ett samarrangemang mellan Svenska Flexografi Föreningen (Sweflex) och Dansk Flexo Forum (DFF) och hölls första gången 2004 i Danmark.

Tanken bakom seminariet är att spegla utvecklingen i tryck- och förpackningsindustrin och se på framtiden och vart framtiden kan ta oss.

Seminariet har varit mycket uppskattat både av föredragshållare och deltagare. Föredragshållarna har varit internationella och kommit från olika delar av Europa och USA. Uppemot 250 deltagare har medverkat på tidigare års AFF, som traditionellt startar med ett ”Get together” på onsdagkvällen samt seminarium med avslutande middag på torsdagen.

AFF 21 blir ett seminarium för framtiden och har arbetsnamnet ”Flexo Technology in 2025”. AFF 21 blir inget undantag från tidigare års seminarier och kommer att ha många internationella föredragshållare från Skandinavien, Europa, USA & Kanada. Bland medverkande företag finns Pearlfisher, Esko, MacDermid, Allstein, Koenig&Bauer, Ynvisible, Digimarc, Karlstad Universitet och BrobyGrafiska.

Moderator under AFF 21 blir nord emballages och Packnews chefredaktör Bo Wallteg.

Moderator under AFF 21 blir Bo Wallteg, chefredaktör för tidningen nord emballage och nyhetssajten Packnews

AFF 21 kommer att täcka hela kedjan från design till färdig produkt.

”Seminariert kommer inte att avhandla så mycket vad vi vet, utan mer om vad vi tror och möjligheterna att utnyttja flexotekniken i framtida applikationer”, säger Göran Dahl, ordförande i Sweflex.

Hela seminarieprogrammet finns tillgängligt på Sweflex hemsida och på Dansk Flexoforums hemsida.

Seminariet är öppet för både medlemmar och icke medlemmar och anmälningar göres via respektive hemsida.

Rumsbokning på Hotel Tylösand görs via mail. Ange AFF 2021 som referens.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax