ÅF ökar sin konsultverksamhet inom förpackningsutveckling

PUBLICERAD: 18 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Johan Falkmarken blir ÅF:s konsult i Stockholm inom förpackningsutveckling.

Ingenjörs- och konsultföretaget ÅF satsar nu på förpackningsutveckling i Stockholm. Sedan tidigare har man förpackningskonsulter i Malmö och Göteborg.
”För närvarande är 12 konsulter på plats i Malmö och Göteborg och det är dags att kliva upp till Stockholm med vårt erbjudande. Vi har identifierat att många varumärkesägare har behov av att oberoende utveckla förpackningskedjan både med innovations- och kostnadsförbättringar”, säger sektionschef Niclas Björkholtz, chef för sektionen förpackningsutveckling.

ÅF (tidigare Ångpanneföreningen) skriver i ett pressmeddelande att man i sektionen förpackningsutveckling samlar sin expertis inom industrifokuserad förpackningsutveckling. ÅF erbjuder inom området expertkunskap inom allt från design och utveckling till validering av förpackningskoncept.

”Vi hjälper kunden vare sig det gäller att vara i framkant av förpackningsmarknaden och uppfylla morgondagens krav eller om de strävar efter mer traditionella, kostnadseffektiva förpackningslösningar. Våra medarbetare hjälper till att utveckla förpackningskoncept, som är hållbara, funktionella, kostnadseffektiva och varumärkesbyggande. De har lång erfarenhet av förpackningsbranschen inom livsmedel, möbler, medicinsk utrustning, läkemedel och industriprodukter”, skriver bolaget i pressreleasen.

Den konsult, som nu får ansvaret för ÅF:s satsning på förpackningsutveckling i Stockholmsområdet heter Johan Falkmarken. Han har en lång karriär bakom sig som industridesigner med förpackningsuppdrag för bland annat Tetra Pak och Axfood.

”Johan Falkmarken får ansvaret att på plats jobba med vårt erbjudande och utveckla marknaden lokalt i Stockholm. Tillsammans med kolleger i Malmö och Göteborg har vi alla förutsättningar för att kunna leverera de bästa lösningarna”, säger Niclas Björkholtz.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium