ÅF ökar sin konsultverksamhet inom förpackningsutveckling

PUBLICERAD: 18 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Johan Falkmarken blir ÅF:s konsult i Stockholm inom förpackningsutveckling.

Ingenjörs- och konsultföretaget ÅF satsar nu på förpackningsutveckling i Stockholm. Sedan tidigare har man förpackningskonsulter i Malmö och Göteborg.
”För närvarande är 12 konsulter på plats i Malmö och Göteborg och det är dags att kliva upp till Stockholm med vårt erbjudande. Vi har identifierat att många varumärkesägare har behov av att oberoende utveckla förpackningskedjan både med innovations- och kostnadsförbättringar”, säger sektionschef Niclas Björkholtz, chef för sektionen förpackningsutveckling.

ÅF (tidigare Ångpanneföreningen) skriver i ett pressmeddelande att man i sektionen förpackningsutveckling samlar sin expertis inom industrifokuserad förpackningsutveckling. ÅF erbjuder inom området expertkunskap inom allt från design och utveckling till validering av förpackningskoncept.

”Vi hjälper kunden vare sig det gäller att vara i framkant av förpackningsmarknaden och uppfylla morgondagens krav eller om de strävar efter mer traditionella, kostnadseffektiva förpackningslösningar. Våra medarbetare hjälper till att utveckla förpackningskoncept, som är hållbara, funktionella, kostnadseffektiva och varumärkesbyggande. De har lång erfarenhet av förpackningsbranschen inom livsmedel, möbler, medicinsk utrustning, läkemedel och industriprodukter”, skriver bolaget i pressreleasen.

Den konsult, som nu får ansvaret för ÅF:s satsning på förpackningsutveckling i Stockholmsområdet heter Johan Falkmarken. Han har en lång karriär bakom sig som industridesigner med förpackningsuppdrag för bland annat Tetra Pak och Axfood.

”Johan Falkmarken får ansvaret att på plats jobba med vårt erbjudande och utveckla marknaden lokalt i Stockholm. Tillsammans med kolleger i Malmö och Göteborg har vi alla förutsättningar för att kunna leverera de bästa lösningarna”, säger Niclas Björkholtz.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax