ACT Logimark får agentur för italienska märkningsmaskiner

PUBLICERAD: 13 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Italienska märkningsmaskiner under namnet Coditherm kommer nu att komplettera ACT Logimarks utbud av märkningsmaskiner för produkter och förpackningar.

Norska märknings- och spårningsföretaget ACT Logimark AS har fått den skandinaviska agenturen för märkningskonceptet Coditherm från italienska företaget Eidos.
Eidos är en ledande tillverkare av bland annat märkningsmaskiner för logomärkning av produkter och förpackningar i plast- och trämaterial.

Sedan starten 1957 har Eidos haft fokus på utveckling och produktion av industriella märkningsmaskiner med termotransferteknologi. Företaget har varit familjeägt fram tills nyligen, då det såldes till ett större tyskt industribolag.

De märkningsmaskiner, som ACT Logimark nu får in i sitt sortiment, kallas Coditherm och de sägs vara enkla att installera och använda. ACT kommer att kunna erbjuda Coditherm-maskiner i olika modeller, lämpliga för flera olika storlekar på märkningsytor.

ACT Logimark, som har fokus på leverans av digitala märkningsstationer, kommer nu att kunna leverera märkningsmaskiner för märkning på alla typer av material och man skriver i ett pressmeddelande att man nu får Norges bredaste sortiment inom fullfärgsmärkning av produkter och förpackningar.

Sedan tidigare är ACT Logimark även agent för det italienska företaget TopJet, vars bläckstråleskrivare klarar fullfärgsmärkning (CMYK och/eller spotfärger) på produkter och förpackningar. TopJet-maskinerna använder UV-baserat bläck och är särskilt lämpade för märkning på EPS-produkter (cellplast), exempelvis fisklådor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x