Absolut hyllar Pride-sommaren med nydesignad Rainbow-flaska

PUBLICERAD: 1 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Till Pride-sommaren 2022 lanserar Absolut en nydesignad version av sin Rainbow-flaska i en begränsad upplaga. (Bild Absolut. Bilden är ett montage)||Den första Absolut Rainbow-flaskan lanserades i juli 2017 och har ingått i Systembolagets ordinarie beställningssortiment. (Bild Absolut)

Inför Pride-sommaren 2022 har Absolut Vodka lanserat en begränsad och nydesignad upplaga av sin Absolut Rainbow-flaska. Den första Rainbow-flaskan lanserades i juli 2017.

Första Absolut Rainbow-flaskan lanserades 2017  i Systembolagets ordinarie beställningssortiment. (Bild Absolut)

Absolut skriver i ett pressmeddelande att företagets engagemang för HBTQIA+ startade redan under 1980-talet i New York och har sedan dess varit en del av varumärkets DNA. Rainbow-flaskan är inspirerad av mångfald, ett av flera områden Absolut arbetar med för att skapa en mer öppen värld.

Vodkan i Rainbow-flaskan är den klassiska Absolut Vodka Original, gjort på lokalt odlat höstvete från skånska Åhus och trakterna däromkring.

Inför lanseringen av den nydesignade Rainbow-flaskan har Absolut Vodka samarbetat med Helsingborgsbaserade företaget Rscued, vars affärsidé är att minska matsvinnet genom att ”rädda” frukt och grönsaker, som annars skulle slängts, och av dem tillverka juice, smoothies och chips. (Och det som ändå blir över komposteras och blir till vegansk blomjord…)

Lagom till Pride 2022 har nu Absolut och Rscued tagit fram en helt ny cocktail baserad på Absolut Rainbow och Rscueds ”Lycklig”, som är en lemonad gjord på räddade jordgubbar, citron och thaibasilika.

Nya Absolut Rainbow lanseras idag (1 juni) och finns i beställningssortimentet på Systembolaget. 20 kr från varje såld flaska kommer under perioden den 1 juni till den 31 augusti att doneras till Regnbågsfonden. Även Rscued skänker till Regnbågsfonden: 0,50 kr per såld Lycklig-flaska går till fondens arbete för HBTQ-frågor.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620