Absolut hyllar Pride-sommaren med nydesignad Rainbow-flaska

PUBLICERAD: 1 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Till Pride-sommaren 2022 lanserar Absolut en nydesignad version av sin Rainbow-flaska i en begränsad upplaga. (Bild Absolut. Bilden är ett montage)||Den första Absolut Rainbow-flaskan lanserades i juli 2017 och har ingått i Systembolagets ordinarie beställningssortiment. (Bild Absolut)

Inför Pride-sommaren 2022 har Absolut Vodka lanserat en begränsad och nydesignad upplaga av sin Absolut Rainbow-flaska. Den första Rainbow-flaskan lanserades i juli 2017.

Första Absolut Rainbow-flaskan lanserades 2017  i Systembolagets ordinarie beställningssortiment. (Bild Absolut)

Absolut skriver i ett pressmeddelande att företagets engagemang för HBTQIA+ startade redan under 1980-talet i New York och har sedan dess varit en del av varumärkets DNA. Rainbow-flaskan är inspirerad av mångfald, ett av flera områden Absolut arbetar med för att skapa en mer öppen värld.

Vodkan i Rainbow-flaskan är den klassiska Absolut Vodka Original, gjort på lokalt odlat höstvete från skånska Åhus och trakterna däromkring.

Inför lanseringen av den nydesignade Rainbow-flaskan har Absolut Vodka samarbetat med Helsingborgsbaserade företaget Rscued, vars affärsidé är att minska matsvinnet genom att ”rädda” frukt och grönsaker, som annars skulle slängts, och av dem tillverka juice, smoothies och chips. (Och det som ändå blir över komposteras och blir till vegansk blomjord…)

Lagom till Pride 2022 har nu Absolut och Rscued tagit fram en helt ny cocktail baserad på Absolut Rainbow och Rscueds ”Lycklig”, som är en lemonad gjord på räddade jordgubbar, citron och thaibasilika.

Nya Absolut Rainbow lanseras idag (1 juni) och finns i beställningssortimentet på Systembolaget. 20 kr från varje såld flaska kommer under perioden den 1 juni till den 31 augusti att doneras till Regnbågsfonden. Även Rscued skänker till Regnbågsfonden: 0,50 kr per såld Lycklig-flaska går till fondens arbete för HBTQ-frågor.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front