Absolut Elyx – en hyllning till de gamla kopparpannorna...

PUBLICERAD: 3 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya flaskan till premiumvodkan Absolut Elyx är designad som en hyllning till de gamla kopparpannorna i destilleriet i Åhus. (Bild Absolut)

Nu kommer superpremiumvodkan Absolut Elyx från Absolut Company i ny förpackning: En kopparfärgad glasflaska, som syftar till att kommunicera hantverk och kvalitet och som är en hyllning till den traditionsenliga destilleringsprocessen, som sker i gamla kopparpannor i destilleriet i Åhus.

Absolut skriver i ett pressmeddelande att med sin nya utmanande design kommer flaskan att dra uppmärksamheten till sig, när den under juni månad lanseras i Systembolagets beställningssortiment och på svenska krogar.

Flaskan till Absolut Elyx, som är tillverkad av 40 procent återvunnet glas, är designad och framtagen av den Londonbaserade designbyrån Stranger & Stranger.

”Absolut Elyx är en unik produkt som med den nya flaskdesignen blir än mer unik. Den är lekfull och lyxig på samma gång och vi känner verkligen att dess designer har förstått tonaliteten och känslan i Absolut Elyx”, säger Pia Hägglöf, Brand Manager för Absolut i Sverige.

Absolut Elyx är tillgänglig på över 70 marknader i världen och vodkan är till 100 procent gjord på vete från ett och samma ställe i Åhus, allt inom en radie på 2,5 mil från de berömda gamla kopparpannorna

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax