ABB:s nya test- och democenter är inriktat på förpackningsbranschen

PUBLICERAD: 8 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


ABB har öppnat ett nytt test- och democenter i Västerås med inriktning på förpackningsbranschen.
Den nya anläggningen är ett led i ABB:s satsning på automationslösningar för plockning, packning och pallettering och i centret finns det robotar, styrenheter och programvara, liksom kompletta anläggningar för höghastighetsplockning och pallettering samt andra automations- och maskinsäkerhetsprodukter inom ABB:s totala erbjudande till förpackningsbranschen.


Test- och democentret i Västerås kommer att erbjuda möjligheter för företag inom förpackningsindustrin att i förväg testa lösningar och få en bild av resultaten i automatiserade förpackningsprocesser.

”Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den ytterligare support för våra kunder. Möjligheterna till verklighetsnära tester med våra ledande applikationsmjukvaror redan innan installation erbjuder exempelvis riskminimering, standardisering, ökad användarvänlighet och enkelhet att installera. Att processerna även kan simuleras innan installation är också en faktor som underlättar betydligt när det gäller monteringen på plats”, säger test- och democentrats chef Henrik Knobel.

ABB skrivber i ett pressmeddelande att centret gör det möjligt att visa alla olika aspekter av hur robotar och applikationsmjukvaror samverkar med produkterna och på så sett få en bra bild av resultaten i produktionsprocessen. Med det kan kritiska och essentiella delar av processen demonstreras, innan lösningen är installerad, helt anpassad efter en specifik produkt. Möjligheten till tester, så nära verkligheten som möjligt, av en planerad installation ger en hög tillgänglighet, förutsägbarhet och flexibilitet, bland annat tack vare att programmering, drifttagning och underhåll underlättas väsentligt.

”Inom förpackningsindustrin är det ett väldigt brett spann av olika produkter, som kräver förståelse för många samverkande tekniker såsom gripteknik, kameraigenkänning och flödesteknik. Allt från choklad och kakor till stora möbeldelar, som kräver större anläggningar, hanteras av ABB:s applikationsmjukvaror. I en testanläggning som den här kan vi visa de olika stegen i hela förpackningskedjan så nära verkligheten som möjligt”, säger Henrik Knobel.

Centret kommer även att erbjuda standardiserade schemalagda kurser och vidareutbildningar av en mängd olika delar inom området förpackningsautomation.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx