ABB Robotics startar robottillverkning i USA

PUBLICERAD: 26 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

ABB Robotics startar nu lokal tillverkning i USA av ABB:s robotar. På bilden den ”mänskliga” roboten YuMi

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget meddelar att man kommer att börja med lokal tillverkning av  robotar i USA, vilket gör ABB det första globala industrirobotföretaget att fullt ut investera i en nordamerikansk robottillverkning.
Företaget tillkännagav detta vid öppnandet av en ny robotfabrik vid en befintlig anläggning i Auburn Hills, Michigan, där det redan idag arbetar 500 kompetenta medarbetare. Produktionen påbörjas omgående.

Den nya fabriken är ABB:s tredje produktionsanläggning för robotar, vid sidan av Shanghai, Kina och Västerås, Sverige och ska tillverka ABB-robotar och relaterad utrustning för den nordamerikanska marknaden. 

USA är ABB:s största marknad med en försäljning på 7,5 miljarder dollar. Företaget har investerat mer än 10 miljarder dollar i lokal FoU, investeringar och förvärv sedan 2010, vilket har ökat antalet medarbetare från 11.500 till 26.300. Fortsatt satsning på den nordamerikanska värdekedjan och tillverkningen utgör en betydande del av ABB:s globala tillväxtplaner och avspeglar företagets strategi ”Next Level”. 

“Idag, med starten av den lokala robottillverkningen i Auburn Hills i USA, markerar och firar vi nästa steg i vårt åtagande och vår tillväxt i Nordamerika. ABB är det första globala automationsföretaget som öppnar en anläggning för robottillverkning i USA”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.

”Den nya nordamerikanska tillverkningsenheten höjer vårt erbjudande och vår service till robotkunder i USA, Mexiko och Kanada och gör det möjligt för oss att uppnå branschledande leveransplaner och teknisk support i Nordamerika. Expansionen är i linje med vår globala strategi, som är att upprätta en lokal närvaro på tillväxtmarknader för robotar för att erbjuda vår ledande teknik till våra kunder.”, säger Per Vegard Nerseth, global chef för affärsenheten ABB Robotics.

Portföljen av produkter från den nya fabriken kommer expandera i etapper, med målet att de flesta av ABB:s robotar och styrsystem, som i dag levereras till USA, Kanada och Mexiko, kommer att tillverkas i Auburn Hills. Lokal tillverkning effektiviserar leveransprocessen och resulterar i avsevärt minskade ledtider för kunderna. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex