ABB Robotics ser intressant marknad i livsmedelsindustrin

PUBLICERAD: 14 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Det är dåligt med robotar i livsmedelsindustrin”

Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största industri men det är dåligt med robotar i den. Samtidigt har industrin problem med till exempel säkerhet. Robotar kan inte bara vara en lösning för det utan även för produktivitet och lönsamhet. Det konstaterade Susanne Timsjö, nybliven försäljningschef på ABB Robotics (läs HÄR) , när hon ”smygstartade” Livsmedelsdagarna 2017 i Tylösand dagen innan det stora programmet började.

”Först och främst är det plock och pallettering, som man bör se på. Livsmedelsindustrin har mycket problem med förslitningsskador och där skulle vår människoliknande robot YuMi kunna vara en lösning”, framhöll Susanne Timsjö och konstaterade att för att man ska få till ett ökat användande av robotar i livsmedelsindustrin måste man jobba tillsammans.

”Vi har historiskt i Sverige ett tätt samarbete mellan industrier, basindustrier och leverantörsföretag och har skapat framtidens industri tillsammans. Vår kompetens kan skapa bättre förutsättningar för livsmedelsindustrin” slog hon fast.

HÄR kan du se en video med Susanne Timsjös presentation.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex