859 storförpackningar med mjölk återkallas av Arla

PUBLICERAD: 12 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Återkallelsen gäller 859 stycken 10-liters bag-in-box-förpackningar med standard- och mellanmjölk. Inga andra av Arla-produkter berörs.

Arla Foods Sverige återkallar 859 stycken 10-liters storförpackningar med standard- och mellanmjölk, vilka distribuerats till storhushåll i mellersta Sverige.
Arla skriver i ett pressmeddelande att vid produktionen av dessa 10 liters mjölkförpackningar kan ett begränsat antal förpackningar ha fått en inblandning av disklösning.

”För oss är produktsäkerheten av högsta prioritet och vi återkallar därför dessa förpackningar. Ingen annan mjölk eller andra produkter från Arla har påverkats”, skriver Arla.

De produkter som nu återkallas är:
Arla Mellanmjölk 1,5% i 10 liters bag-in-box, art nr 4228, bäst före 19 september 2017 och 
Arla Standardmjölk 3,0%  i 10 liters bag-in-box, art nr 1008, bäst före 19 september 2017.

Återkallelsen gäller 859 förpackningar och de är distribuerade i mellersta Sverige – med gränserna Gävle i norr, Bråviken i söder och Värmland i väster.

Arla skriver att mjölk med inblandning av disklösning har avvikande lukt och smak. Den, som känner obehag efter förtäring, uppmanas att kontakta sjukvården.

Kunder, som fått leverans av dessa produkter, ombeds att omgående ta bort dem från sin servering samt reklamera hos sin leverantör.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432