70 FoU-tjänster bort hos Tetra Pak

PUBLICERAD: 12 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Nyhetstjänsten Rapidus meddelar att Tetra Pak bantar sin organisation igen.

85 tjänster försvinner när Tetra Pak minska sin FoU-verksamhet. 70 av dem i Lund. De övriga 15 från verksamheten i Modena, Italien.

Enligt Eva Milton, kommunikationsdirektör på Tetra Pak, beror det på interna omstruktureringar där man fokuserar mer på vissa projekt.

”Forskning och utveckling är även i framtiden viktig för oss. Vi satsar en miljard kronor på forskning och utveckling de kommande tre åren”, konstaterar hon.

”Lund är och har varit hjärtat i Tetra Paks utvecklingsverksamhet sedan bolaget startades för över 60 år sedan, och det kommer även i fortsättningen, tillsammans med anläggningen i Modena, att vara hörnstenen i vår globala FoU-verksamhet”, säger Michael Grosse, Executive Vice President for Development & Service Operations på Tetra Pak i ett pressmeddelande.

Tetra Pak hoppas att omstruktureringen ska ske genom frivilliga avgångar, pensionsavgångar och omplaceringar.

Förtaget har i dag cirka tretusen femhundra anställda i Lund, vara ettusen trehundra inom forskning och utveckling

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx