625 sommarjobb erbjuds hos Stora Enso Sverige

PUBLICERAD: 8 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Fors kartongbruk utanför Avesta erbjuder i år 80 sommarjobb (Bild Tommy Halvarsson).|”Många av våra medarbetare tar första stegen i sin karriär som sommarjobbare hos oss”, säger Malin Bendz, personaldirektör, Stora Enso.

Som vanligt är Stora Enso Sverige tidigt ute med att informera om sina sommarjobb. I år erbjuder man 625 sommarjobb på ett flertal bruk och anläggningar från Ljusne i norr till Kristianstad i söder. Jobben finns inom flera olika verksamhetsområden, allt från produktion och underhåll till laboratorier och marknad.

”Vi är Sveriges största skogsindustriföretag och drivande inom bioekonomin, där vi utvecklar innovativa och hållbara produkter från skogen. Många av våra framtida medarbetare tar första stegen i sin karriär som sommarjobbare hos oss. Den som vill vara med och bidra till att lösa en del av världens klimatutmaningar tycker jag ska söka sommarjobb hos oss”, säger Malin Bendz, personaldirektör, Stora Enso.

Fördelning av Stora Ensos 625 sommarjobb i Sverige: 
Ala sågverk, Ljusne: 30 sommarjobb
Fors bruk, Avesta: 80 sommarjobb
Gruvöns sågverk, Grums: 30 sommarjobb
Hylte bruk, Halmstad: 55 sommarjobb
Kvarnsvedens bruk, Borlänge: 60 sommarjobb
Nymölla bruk, Kristianstad: 140 sommarjobb
Packaging solutions, Jönköping: 25 sommarjobb
Packaging solutions, Skene: 25 sommarjobb
Skoghalls bruk & Forshaga-fabriken, Karlstad: 120 sommarjobb
Skutskärs bruk, Gävle: 30 sommarjobb
Stora Enso Skog, flera orter: 30 sommarjobb  

Med reservation för att antalet sommarjobb kan komma att förändras något. 

Mer information om sommarjobben, kontaktpersoner och sista ansökningsdag finns HÄR. (Klicka på ”Summer jobs” och välj ”Jobs available in Swedish”)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x