50 varslas i Landskrona när Trioplast flyttar produktion

PUBLICERAD: 4 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Trioplasts VD och koncernchef Andreas Malmberg tror inte det blir fler förändringar i Landskrona än det aviserade varslet om 50 uppsägningar och flytt av en del av produktionen till Frankrike. (Bild Trioplast)

50 anställda vid plastfilmstillverkaren Trioplast i Landskrona varslas om uppsägning, eftersom företaget ska flytta en del av produktionen till en anläggning i Frankrike. Det skriver nyhetssajten Landskrona Direkt och HD/SDS.

Trioplast i Landskrona ingår i koncernen Trioplast Industrier, som tillverkar olika typer av plastfilmsprodukter. Koncernen har sju tillverkningsenheter i Sverige, en i Danmark och två i Frankrike. Anledningen till varslet i Landskrona är att företagsledningen bestämt sig för att flytta produktionen av en viss typ av plastfilm till en av fabrikerna i Frankrike. 

”Det har att göra med den specifika kompetens som finns i Frankrike. Man laminerar produkterna i Frankrike och den produktionen är svårare att flytta. Vi har räknat på skaleffekterna och det blir bättre om vi flyttar åt det hållet”, säger Trioplasts koncernchef Andreas Malmberg till HD/SDS.

I Landskrona arbetar ca 130 personer i Trioplast – ett varsel om 50 uppsägningar innebär alltså att mer än var tredje anställd riskerar att avskedas. Några ytterligare förändringar vid Trioplast i Landskrona är dock inte att vänta, enligt Andreas Malmberg.

”En stor del av verksamheten blir ändå kvar i Landskrona. Det handlar om plastfilm för livsmedelsändamål, alltså förpackningar”, säger Andreas Malmberg till tidningen. 

Förhandlingar med berörda fackförbund har nu påbörjats och enligt koncernchefen siktar man på att genomföra förändringarna under det här året.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x