50 % återvunnen plast i film för krävande kemiska produkter

PUBLICERAD: 15 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya FFS-filmen är fuktsäker, vilket gör att förpackade produkter kan förvaras utomhus. (Bild Berry bpi)|Berry bpi:s nya NorDiVent förpackningsfilm är tillverkad med 50 procent återvunnen konsumentplast. (Bild Berry bpi)

Flexibla filmproducenten Berry bpi packaging solutions, som ingår i globala Berry-koncernen, har utvecklat och lanserat en förpackningsfilm, som innehåller 50 procent plast från återvunna konsumentförpackningar.

Filmen, som ingår i företagets FFS-filmer under varumärket NorDiVent, är speciellt utformad för fyllning och förslutning av krävande pulverprodukter inom kemikalier, byggprodukter, etc., men kan även användas till pulverprodukter inom livsmedelsområdet.

Berry bpi:s nya NorDiVent förpackningsfilm är tillverkad med 50 procent återvunnen konsumentplast. (Bild Berry bpi)

Berri skriver i ett pressmeddelande att den nya filmen tillverkas med en specialplast, som fått beteckningen Berry Sustane® och som är tillverkad av en kombination av nyproducerad polymer och polymer från återvunna konsumentprodukter. Filmen sägs få samma materialstandard som en förpackningsfilm tillverkad helt av nyproducerad plast.

Enligt Berry bpi är den nya NorDiVent-filmen helt vattentät och säkerställer att luft släpps ut på ett dammfritt sätt. Filmen erbjuder effektivt fuktskydd för produkter, som måste hållas torra, och gör det möjligt att förvara förpackningar utomhus. Dess höga rivmotstånd ger ytterligare produktskydd och undviker spill och produktavfall i hela leveranskedjan. Filmen, som bland annat kan göras antistatisk, klarar enligt tillverkaren de mest utmanande och krävande applikationerna och produkterna.

Den nya filmen kan tryckas med upp till tio färger, vilket gör det möjligt att för att skapa effektiva varumärken och öka uppmärksamheten ute i butik.

”Användandet av återvunnen plast utan försämrad prestanda är en viktig utveckling i vår strävan att utveckla lösningar som stöder våra kundernas hållbarhetsmål”, säger Frank Heseding från Berry bpi packaging solutions.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x