50 % återvunnen plast i film för krävande kemiska produkter

PUBLICERAD: 15 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya FFS-filmen är fuktsäker, vilket gör att förpackade produkter kan förvaras utomhus. (Bild Berry bpi)|Berry bpi:s nya NorDiVent förpackningsfilm är tillverkad med 50 procent återvunnen konsumentplast. (Bild Berry bpi)

Flexibla filmproducenten Berry bpi packaging solutions, som ingår i globala Berry-koncernen, har utvecklat och lanserat en förpackningsfilm, som innehåller 50 procent plast från återvunna konsumentförpackningar.

Filmen, som ingår i företagets FFS-filmer under varumärket NorDiVent, är speciellt utformad för fyllning och förslutning av krävande pulverprodukter inom kemikalier, byggprodukter, etc., men kan även användas till pulverprodukter inom livsmedelsområdet.

Berry bpi:s nya NorDiVent förpackningsfilm är tillverkad med 50 procent återvunnen konsumentplast. (Bild Berry bpi)

Berri skriver i ett pressmeddelande att den nya filmen tillverkas med en specialplast, som fått beteckningen Berry Sustane® och som är tillverkad av en kombination av nyproducerad polymer och polymer från återvunna konsumentprodukter. Filmen sägs få samma materialstandard som en förpackningsfilm tillverkad helt av nyproducerad plast.

Enligt Berry bpi är den nya NorDiVent-filmen helt vattentät och säkerställer att luft släpps ut på ett dammfritt sätt. Filmen erbjuder effektivt fuktskydd för produkter, som måste hållas torra, och gör det möjligt att förvara förpackningar utomhus. Dess höga rivmotstånd ger ytterligare produktskydd och undviker spill och produktavfall i hela leveranskedjan. Filmen, som bland annat kan göras antistatisk, klarar enligt tillverkaren de mest utmanande och krävande applikationerna och produkterna.

Den nya filmen kan tryckas med upp till tio färger, vilket gör det möjligt att för att skapa effektiva varumärken och öka uppmärksamheten ute i butik.

”Användandet av återvunnen plast utan försämrad prestanda är en viktig utveckling i vår strävan att utveckla lösningar som stöder våra kundernas hållbarhetsmål”, säger Frank Heseding från Berry bpi packaging solutions.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy