50 år sedan Eson Pac startade sin verksamhet

PUBLICERAD: 27 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Eson Pac

I morgon, den 1 mars, är det 50 år sedan Ingemar Eliasson startade Eson Pacs verksamhet i en källarlokal i Varberg. En lokal livsmedelskund hade ett behov, då ställde Ingemar och Eson Pac upp och denna kund utgjorde grunden och startskottet för företaget!

Tidigt under Eson Pacs verksamhet väcktes även ett intresse från kunder i andra segment än livsmedelsområdet. Redan i början av 1970-talet lades grunden till en lång och stark relation mellan Eson Pac och läkemedelsbranschen. Den relation och närhet, som skapades då, är ännu stark och viktig för många kunder. 

Eson Pac skriver i ett litet pressmeddelande med anledning av jubileet att det förr produktionsmässigt inte var någon större skillnad mellan de olika marknadssegmenten. Men med tiden kom detta att förändras, olika marknaderna och segment hade sina egna krav och standarder för produktion av sekundära förpackningar.
En stor förändring kom under 1990-talet då krav på ISO-certifieringar och GMP anpassningar kom från kunderna. Dessa förändringar och standardiseringar genomfördes inom hela verksamheten och är än idag ett verktyg för fortsatt optimering och effektivisering för Eson Pac. 

Under det gångna halvseklet har Eson Pac utvecklats från att vara ett lokalt företag till att bli en europeisk koncern med enårsomsättning på över 800 miljoner kronor, 500 medarbetare i sju länder samt kunder i 50 länder runt om i världen.

”Denna position har uppnåtts via ett hårt och fokuserat arbete och framför allt via goda relationer och ett nära samarbete med våra kunder. Vi är stolta över den utveckling, som har skett över dessa första 50 år, och ser med tillförsikt fram emot kommande 50 år!”, skriver Eson Pac i pressreleasen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x