460 sommarjobb erbjuds hos BillerudKorsnäs i år

PUBLICERAD: 8 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi ser sommarjobben som en möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden” säger Henrik Essén. (Bild BillerudKorsnäs)

Idag, den 9 januari, öppnar BillerudKorsnäs ansökningstiden för årets sommarjobb och i år söker man 460 sommarvikarier till sina anläggningar runt om i Sverige.
Sommarjobben är varierade och erbjuds främst inom arbetsområdena produktion, mekaniskt och elektriskt underhåll, inköp, administration, magasin och utlastning, logistik, IT, kvalitet och laboratoriearbete. För att kunna anställas som sommarjobbare måste den sökande ha fyllt 18 år. 

”Den som är intresserad av att sommarjobba i ett industriföretag med höga hållbarhetsambitioner och goda karriärmöjligheter har nu chansen. Inom BillerudKorsnäs finns 150 olika yrkesroller och en imponerande bred kompetens, som företaget strävar efter att utveckla kontinuerligt”, skriver BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

BillerudKorsnäs erbjuder sommarjobb vid följande anläggningar (Exakta antalet jobb kan komma att ändras):
* Frövi/Rockhammar, 65 sommarjobb 
* Gävle, 125 sommarjobb 
* Gruvön, 150 sommarjobb 
* Karlsborg, 60 sommarjobb 
* Skärblacka, 60 sommarjobb 

”Jag hoppas att många vill ta chansen att jobba hos oss. Vi ser det också som en möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden, inte minst eftersom vi på flera av våra bruk står inför en generationsväxling och har stora rekryteringsbehov de närmaste åren. Dessutom är vi just nu inne i en expansiv period med stora investeringar i flera av våra anläggningar”, säger Henrik Essén, kommunikations- och hållbarhetsdirektör i BillerudKorsnäs.

Ansökningstiden är 9 januari – 28 februari. Mer information finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x