460 sommarjobb erbjuds hos BillerudKorsnäs i år

PUBLICERAD: 8 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi ser sommarjobben som en möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden” säger Henrik Essén. (Bild BillerudKorsnäs)

Idag, den 9 januari, öppnar BillerudKorsnäs ansökningstiden för årets sommarjobb och i år söker man 460 sommarvikarier till sina anläggningar runt om i Sverige.
Sommarjobben är varierade och erbjuds främst inom arbetsområdena produktion, mekaniskt och elektriskt underhåll, inköp, administration, magasin och utlastning, logistik, IT, kvalitet och laboratoriearbete. För att kunna anställas som sommarjobbare måste den sökande ha fyllt 18 år. 

”Den som är intresserad av att sommarjobba i ett industriföretag med höga hållbarhetsambitioner och goda karriärmöjligheter har nu chansen. Inom BillerudKorsnäs finns 150 olika yrkesroller och en imponerande bred kompetens, som företaget strävar efter att utveckla kontinuerligt”, skriver BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

BillerudKorsnäs erbjuder sommarjobb vid följande anläggningar (Exakta antalet jobb kan komma att ändras):
* Frövi/Rockhammar, 65 sommarjobb 
* Gävle, 125 sommarjobb 
* Gruvön, 150 sommarjobb 
* Karlsborg, 60 sommarjobb 
* Skärblacka, 60 sommarjobb 

”Jag hoppas att många vill ta chansen att jobba hos oss. Vi ser det också som en möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden, inte minst eftersom vi på flera av våra bruk står inför en generationsväxling och har stora rekryteringsbehov de närmaste åren. Dessutom är vi just nu inne i en expansiv period med stora investeringar i flera av våra anläggningar”, säger Henrik Essén, kommunikations- och hållbarhetsdirektör i BillerudKorsnäs.

Ansökningstiden är 9 januari – 28 februari. Mer information finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x