Upp till 300 tjänster försvinner när BillerudKorsnäs bantar

PUBLICERAD: 16 september 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Med besparingsprogrammet säkerställer vi en långsiktig effektivitet och lönsamhet”, säger VD och koncernchef Petra Einarsson. (Bild BillerudKorsnäs)

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att man introducerar ett kostnadsbesparingsprogram för att säkerställa långsiktig effektivitet och lönsamhet. I strategin bakom besparingsprogrammet ingår också en ännu tydligare ompositionering och satsning på förpackningslösningar.

De aviserade åtgärderna inkluderar personalminskningar inom främst administration samt inköpsbesparingar och effektiviseringar i hela verksamheten.

Som en del av en strategisk uppdatering introducerar BillerudKorsnäs ett besparingsprogram som förväntas generera positiva resultateffekter om cirka 600 miljoner kronor med bestående effekt från 2021. Den positiva effekten i 2020 beräknas bli cirka 250 miljoner kronor. Som en del av programmet har BillerudKorsnäs beslutat att reducera antalet tjänster med upp till 300. Beslutet berör hela verksamheten och förhandlingar med de fackliga parterna inleds inom kort.

”Det finns en betydande potential för att höja vår kostnadseffektivitet inom BillerudKorsnäs. Vi är väl positionerade och i grunden ett stabilt bolag, men måste fortsätta att kontinuerligt förbättra den operationella effektiviteten. Med det här besparingsprogrammet säkerställer vi en långsiktig effektivitet och lönsamhet”, kommenterar BillerudKorsnäs VD och koncernchef Petra Einarsson.

Förutom att öka effektiviteten i verksamheten innebär den uppdaterade strategin också att BillerudKorsnäs nu accelererar innovationsarbetet och ompositioneringen mot förpackningslösningar. Strategin fokuserar på tydligare prioriteringar och konkreta initiativ för en kraftfull leverans i syfte att fortsatt utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium