2021 blir mässornas år – orkar industrin med alla utmaningar?

PUBLICERAD: 13 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari


För två dagar sedan skrev jag att Messe Düsseldorf skulle ha ett krismöte i helgen för att bestämma hur man skulle göra med interpack och drupa. Det mesta pekade på att mässorna inte skulle bli av och nu blev det bekräftat. Mässorna flyttas till nästa år, interpack till den 27 februari till den 5 mars och drupa till den 20 till 30 april. Düsseldorf i februari, hmmm… det lär nog inte bli mycket liv på uteserveringarna i Altstadt men det är naturligtvis oväsentligt i sammanhanget.

Det innebär att vi nästa år kan se fram emot, förutom dessa två, ipack-ima i Milano, Tokyo Pack i Japan och Scanpack i Göteborg. Fyra jättemässor med förpackningar på menyn. Kommer industrin att orka med? Kommer Scanpack att drabbas? Det finns så klart en risk att företag måste prioritera bort Scanpack till fördel för de stora, internationella mässorna.

Intressant är också hur utställarna ska hantera sina nyheter. Redan har jag tagit del av ett par presskonferenser med maskinnyheter avsedda att presenteras på interpack eller drupa. Man kan knappast vänta ett knappt år med dessa lanseringar. Hur man väljer att göra får vi se, kanske är det en möjlighet för fackpressen, som borde vara en intressant kanal att marknadsföra det nya genom. Men, vad kan vi då förvänta oss av interpack och drupa nästa år, det är ju knappast så att det kommer att vimla av nyheter på mässgolvet, så snabb är inte utvecklingen?

Det finns så klart många andra aspekter på det här, men vi får reda ut dem lite längre fram.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x