20.000 användningar för att miljökompensera tygbärkassen?

PUBLICERAD: 11 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Hur många gånger ska en tygbärkasse användas för att miljökompensera? Helén Williams vid Karlstads universitet ger svar i en intervju i P4 Värmland. (Bild Paper Province)

Plast, papper eller textil? Det är frågan som många ställer sig, när det kommer till bärkassar. Helén Williams, doktor i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet, reder ut begreppen i en intervju i P4 Värmland.

I artiklar på nätet hänvisas till en undersökning, gjord av danska miljödepartementet, där det talas om att en tygpåse måste användas 20.000 gånger för att bli lika miljövänlig som en plastpåse.

”Studien är korrekt, men de inkluderar värden om klimatpåverkan och ett sammanlagt värde där alla miljöparametrar ingår”, säger Helén Williams i  inslaget på P4 Värmland.

Via den här länken kan du ta del av den drygt fyra minuter långa intervjun där Bengt Höglind är reporter.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432