14.000 designbidrag har bantats till 100 finalister…

PUBLICERAD: 24 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Finaljuryn i färd med att gallra ut de slutliga 100 finalbidragen i årets iF Student Design Award.

Designtävlingen iF Student Design Award, som arrangeras av tyska iF Industrie Forum i Hannover, röner alltid stort internationellt intresse. Så även årets tävling, där inte mindre än 13.924 bidrag från 68 länder anmäldes till tävlingen.
Av de anmälda bidragen gick 11.785 vidare efter en första gallring och dessa bedömdes sedan av en första jury, som bantade ner antalet intressanta bidrag till 300 stycken. Av dessa 300 valde i sin tur en ”finaljury”, bestående av nio internationella designexperter, ut de 100 finalisterna.

Fyra länder dominerar bland de 100 finalistbidragen. Det är Kina, Tyskland, Taiwan och Sydkorea, vilka har respektive 23, 20, 16 och 15 bidrag bland finalisterna. De övriga finalbidragen kommer från 14 olika länder, däribland tre bidrag från Sverige.

Av de 100 finalbidragen får slutligen åtta vinnare dela på prissumman 30.000 euro (3.750 euro per vinnare). Vilka dessa åtta bidrag är avslöjas dock först den 28 maj, i samband med en prisutdelningsceremoni.

N.B.: Tävlingen iF Student Design Award hette förr “iF concept design award”.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front