14.000 designbidrag har bantats till 100 finalister…

PUBLICERAD: 24 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Finaljuryn i färd med att gallra ut de slutliga 100 finalbidragen i årets iF Student Design Award.

Designtävlingen iF Student Design Award, som arrangeras av tyska iF Industrie Forum i Hannover, röner alltid stort internationellt intresse. Så även årets tävling, där inte mindre än 13.924 bidrag från 68 länder anmäldes till tävlingen.
Av de anmälda bidragen gick 11.785 vidare efter en första gallring och dessa bedömdes sedan av en första jury, som bantade ner antalet intressanta bidrag till 300 stycken. Av dessa 300 valde i sin tur en ”finaljury”, bestående av nio internationella designexperter, ut de 100 finalisterna.

Fyra länder dominerar bland de 100 finalistbidragen. Det är Kina, Tyskland, Taiwan och Sydkorea, vilka har respektive 23, 20, 16 och 15 bidrag bland finalisterna. De övriga finalbidragen kommer från 14 olika länder, däribland tre bidrag från Sverige.

Av de 100 finalbidragen får slutligen åtta vinnare dela på prissumman 30.000 euro (3.750 euro per vinnare). Vilka dessa åtta bidrag är avslöjas dock först den 28 maj, i samband med en prisutdelningsceremoni.

N.B.: Tävlingen iF Student Design Award hette förr “iF concept design award”.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}