135 jobb hotas av Stora Ensos organisatoriska förändringar

PUBLICERAD: 21 oktober 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Enso pappersbruk i finska Oulu (Uleåborg) ska konverteras för produktion av förpackningskartong. (Bild Stora Enso)

Stora Enso meddelar att man planerar organisatoriska förändringar inom divisionen Paper efter konverteringen av Uleåborgs bruk i slutet av år 2020. Den planerade förändringen skulle kunna leda till en minskning med som mest 135 anställda inom divisionen Paper vid slutet av år 2020.

Förändringarna inom organisationen i division Paper ska genomföras för att öka konkurrenskraften och säkerställa effektiv kundservice efter konverteringen av Uleåborgs bruk till produktion av kraftliner för förpackningar. De planerade förändringarna skulle främst påverka kommersiella funktioner och driftsupport inom divisionen Paper..

Den nya organisatoriska strukturen beräknas vara färdigställd under det första kvartalet 2021. Övergången till den nya organisationen kommer att ske stegvis för att säkerställa god kundservice.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att inga beslut angående den planerade organisationen eller uppsägningar kommer att fattas innan MBL-förhandlingarna har avslutats.

Det var i början av 2019, som Stora Enso meddelade att man investerar cirka 3,75 miljarder kronor för att konvertera pappersbruket i  finska Uleåborg (Oulu) för förpackningstillverkning. Investeringen omfattar konvertering av pappersmaskin 7 för produktion av högkvalitativ nyfiberbaserad kraftliner, samt stängning av pappersmaskin 6 och arkningsanläggningen. Åtgärderna innebär att 365 anställda sägs upp vid själva bruket. LÄS HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy