120 företag visar det senaste kring återvinning av plast

PUBLICERAD: 21 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Plastics Recycling Show Europe 2019 äger rum i RAI Amsterdam Convention Centre 10 – 11 april.

Vid mässan Plastics Recycling Show Europe 2019 i april kommer 120 företag att visa de senaste och mest effektiva teknikerna för återvinning av plastförpackningar och andra plastprodukter. Mässan äger rum 10 och 11 april och platsen blir RAI Amsterdam Convention Centre i Nederländerna.

En global och fungerande insamling av plastavfall samt effektiva och kraftfulla system och tekniker för återvinning och återanvändning av insamlat plastavfall anser många vara det bästa sättet att komma tillrätta med de globala problemen med nedskräpning och miljöförstöring på grund av plastavfall.

Vid Plastics Recycling Show Europe i april kan besökarna studera och informera sig om vilka återvinningstekniker för insamlat plastavfall som finns i dag – och som kan komma i framtiden.

Bland de 120 utställarna finns många välkända och stora företag inomn plast och plaståtervinning – Borealis, EREMA, Ettlinger, Gneuss, KraussMaffei Berstorff, Tomra Sorting Recycling, RPC-bpi Recycled Products, Suez, Veolia/Multiport och WIPA, för att nämna några – men också ett flertal mindre företag, vilka specialiserat sig på återvinning av specifika plastprodukter eller som utvecklat olika typer av tekniker och system för plaståtervinning, detektering, sortering, etc.

Arrangören skriver att Plastics Recycling Show Europe 2019 kommer att samla nyckelpersoner och beslutsfattare från hela Europa inom plast- och återvinningssektorerna. Bland utställarna finns tillverkare av plaståtervinningsmaskiner och –utrustningar, leverantörer av plastmaterial, plaståtervinningsföretag, avfallshanteringsspecialister, branschorganisationer, m fl.

Vid mässan kommer också prisceremonin för tävlingen The Plastics Recycling Awards Europe att äga rum den 11 april. Då utses vinnarna i sex olika kategorier samt vem som erhåller titeln Plastics Recycling Ambassador of the Year.

Mer info om Plastics Recycling Show Europe 2019 hittar du HÄR

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x