100 % återvunnen aluminium i tuberna med Kavlis majonnäs

PUBLICERAD: 18 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Nu är det 100 procent återvunnen aluminium i Kavlis tuber med majonnäs. (Bild Kavli. Bilden är ett montage)|Cecilia Anjou är varumärkeschef på Kavli. (Bild fr LinkedIn)

Tuberna till Kavlis majonnäs består nu till 100 procent av återvunnen aluminium, vilket ger en energibesparing på 95 procent och en CO2-besparing på 80 procent.

Den tub, som Kavli har haft fram tills nu, har varit tillverkad av jungfrulig aluminium och att utvinna ny aluminium är som bekant mycket energikrävande. Genom att använda aluminium, som återvunnits från insamlade förpackningar, etc., sparar man alltså 95 procent energi och minskar CO2-belastningen med 80 procent.

Aluminiumet i Kavlis nya majonnästuber kommer till 95 procent från insamlade och återvunna metallförpackningar från hushållen, medan resterande fem procent kommer från industriavfall.

Cecilia Anjou är varumärkeschef på Kavli. (Bild fr LinkedIn)

”Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra förpackningar och hållbarhet är ett viktigt fokusområde i denna utveckling. Budskapet ´100% återvunnen aluminium´ kommer att kommuniceras på tuberna som nu har börjat rulla ut i butik”, berättar Cecilia Anjou, Brand Manager på Kavli.

Kavli skriver i ett pressmeddelande att målsättningar för förpackningar är att de till år 2030 ska vara till 100 procent materialåtervinningsbara för Kavlis egna varumärken och minst 70 procent av förpackningarna ska vara av återvunnet förpackningsmaterial.

”Initiativet med återvunnen aluminium i våra tuber är ett viktigt steg för att nå målsättningen 70 procent återvunnet förpackningsmaterial”, säger Cecilia Anjou.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}