Webbutbildning om FSC

PUBLICERAD: 29 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari
FSC - low

Som en del i att fira FSC-fredag lanserar Svenska FSC en ny webbutbildning för att öka kunskapen om FSC och hur reglerna genomförs i praktiken. Registrera dig senast den 28 september och få en personlig licens, som gäller i två månader, gratis.

Utbildningen består av två olika delar, Certifiering av skog – FSC i praktiken som riktar sig till mindre markägare och Så fungerar FSC som riktar sig till allmänheten. Förhoppningen är att nå ut till privata markägare, entreprenörer, återförsäljare och andra intresserade för att öka kunskapen om FSC.

I Sverige står de mindre markägarna för den största ökningen av FSC-certifierad skogsareal. Utvecklingen är positiv, men det behövs en ökad kunskap om FSC-certifieringens skogliga och praktiska innehåll. Därför erbjuder Svenska FSC ett lättillgängliga verktyg för att lära mer om FSC och hur man följer reglerna. Efter avklarad utbildning tillhandahålls ett diplom för respektive utbildningsdel.

–  Vi ser mycket positivt på utvecklingen att den FSC-certifierade skogsarealen ökar och att fler märkta produkter når den svenska marknaden. Med den nya webbutbildningen vi vill ge markägare, entreprenörer och andra intresserade som vill lära sig mer om FSC den möjligheten. Förhoppningen är att både öka både kunskapen om FSC och andelen certifierad skog. Det är bra för både skog och människor, säger Lina Bergström verksamhetschef vid Svenska FSC.

– Licensen kostar 300 kr och gäller i två månader. Men registrerar du dig senast söndagen den 28 september får du en licens som räcker i två månader, gratis. Medlemmar i Svenska FSC får utöver möjligheten att skaffa en gratis licens per organisation också rabatterat pris efter den 28 september.

Fotnot från redaktionen: Vi väljer att publicera detta pressmeddelande trots att det inkom för sent för att hinna publiceras innan deadline för erbjudandet gick ut.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx