Webbutbildning om FSC

PUBLICERAD: 29 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari
FSC - low

Som en del i att fira FSC-fredag lanserar Svenska FSC en ny webbutbildning för att öka kunskapen om FSC och hur reglerna genomförs i praktiken. Registrera dig senast den 28 september och få en personlig licens, som gäller i två månader, gratis.

Utbildningen består av två olika delar, Certifiering av skog – FSC i praktiken som riktar sig till mindre markägare och Så fungerar FSC som riktar sig till allmänheten. Förhoppningen är att nå ut till privata markägare, entreprenörer, återförsäljare och andra intresserade för att öka kunskapen om FSC.

I Sverige står de mindre markägarna för den största ökningen av FSC-certifierad skogsareal. Utvecklingen är positiv, men det behövs en ökad kunskap om FSC-certifieringens skogliga och praktiska innehåll. Därför erbjuder Svenska FSC ett lättillgängliga verktyg för att lära mer om FSC och hur man följer reglerna. Efter avklarad utbildning tillhandahålls ett diplom för respektive utbildningsdel.

–  Vi ser mycket positivt på utvecklingen att den FSC-certifierade skogsarealen ökar och att fler märkta produkter når den svenska marknaden. Med den nya webbutbildningen vi vill ge markägare, entreprenörer och andra intresserade som vill lära sig mer om FSC den möjligheten. Förhoppningen är att både öka både kunskapen om FSC och andelen certifierad skog. Det är bra för både skog och människor, säger Lina Bergström verksamhetschef vid Svenska FSC.

– Licensen kostar 300 kr och gäller i två månader. Men registrerar du dig senast söndagen den 28 september får du en licens som räcker i två månader, gratis. Medlemmar i Svenska FSC får utöver möjligheten att skaffa en gratis licens per organisation också rabatterat pris efter den 28 september.

Fotnot från redaktionen: Vi väljer att publicera detta pressmeddelande trots att det inkom för sent för att hinna publiceras innan deadline för erbjudandet gick ut.

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006