Vilken teknik ska styra våra flöden?

PUBLICERAD: 12 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Packbridge 9 april

Den 9 april bjuder Logistik for tomorrow tillsammans med Packbridge in till ett frukostmöte på temat ”Vilken teknik ska styra våra flöden?”.

Flödena av varor ökar liksom graden av komplexitet och tillgången på både nya och mer mogna teknologier. Var är vi med RFID idag? Hur kan ”the internet of things” hjälpa med logistik? Vad har vi för praktisk nytta av molnet i dessa sammanhang? Och vad finns det för nya sätt att kommunicera med logistikkedjan? Detta är exempel på några frågor vi kommer att få svar på i början av i Malmö i april.

Platsen är Malmö Arena och vi börjar med frukost och registrering klockan 08.00. Denna morgon har vi tre talare på scenen. Olle Hydbom representerande AutoIDExpert kommer att inleda med att tala om märkningar av gods och produkter i logistikkedjan. Bogdan Tudosoiu från Mobile Heights berättar om nya radioteknologier och hur de kan kopplas till molnet. Fredrik Nilsson från LTH och Förpackningslogistik talar om hur förpackningen med ny teknologi kan kommunicera med hela logistikkedjan.

 

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx