Världens bästa lätthanterade flyttlåda

PUBLICERAD: 11 december 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 Smurfit Scanstar
Smurfit Kappas lätthanterade och platsbesparande flyttlåda till Clas Ohlson har vunnit den globala och årliga förpacknings-tävlingen WorldStar. Flyttlådan innehåller samma volym som en traditionell flyttlåda. Den är bälgvikt och packas i fempack som förses med handtag, vilket gör det möjligt att enkelt bära med sig många på en gång.

Bakom WorldStar står World Packaging Organisation (WPO), ett sammanslutning av forskningsinstitut inom förpackningar runt hela världen. 25 domare från hela världen sållade fram världens absolut bästa förpackningslösningar under november månads jurymöte.

Och bland 249 bidrag från 35 länder blev alltså den nytänkande och enkelt vikbara flyttlådan från Smurfit Kappa Sverige en av vinnarna. Ett stort grattis till idékläckaren Torbjörn Skoog och konstruktören Lars Petersson på Smurfit Kappa samt inköparen Monica Thorell på Clas Ohlson och alla andra som har varit med och gjort detta möjligt.

Läs vidare

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax