Vann en Ozzie för bästa design

PUBLICERAD: 18 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Metsä Board Magazine_1 2014_45580__web

Metsä Board Magazine vann kategorin B-to-B Overall Design i 2014 Folio Awards för utgåvan 1/2014. Det är andra gången som Metsä Board Magazine vann en Ozzie i denna kategori, vilket är den största internationella tävlingen för tidskrifter och magasin. Prisutdelningen skedde i New York den 11 december.

– Vi är mycket nöjda med att detta nummer av vårt magasin för kunder och andra intressenter har fått denna erkänsla, säger Juha Laine Vice President Investor Relations and Communications, Metsä Board. Genom samarbetet med API Laminates och vår designbyrå Otavamedia lyckades vi producera något mycket speciellt till lanseringen av vår kartong för lyxförpackningar, Carta Allura, vilken introducerades i början av året.

– Det som verkligen fångade ögat var omslaget. Carta Allura användes med en combination av skarpt präglade Fresnel linser och laminering med ett register av tryckfärgerna på ytan av de laminerade Fresnel linserna för att ge ett unikt intryck, säger Laine. Hela utformningen omfattar en attraktiv blandning av foton, illustrationer och infografik. Den ser fantastisk ut både i pappersversionen och i den digitala versionen och vi hoppas att den ska inspirera utformning av spektakulära förpackningar.

I den kategorin B-to-B Overall Design bedömde juryn magasinens övergripande design, delar i tidningen, artiklar, läsbarhet, lätt att hitta, användning av grafik och bilder liksom hur designen anpassats till respektive ämne.

Prisutdelningen skedde i New York den 11 december. Folio Eddies och Ozzies är de enda utmärkelser som omfattar alla typer av magasin som för konsumenter, B-to-B och organisationer. Eddies belönar det bästa redaktionella innehållet och Ozzies den bästa designen. Beroende på upplaga och marknad finns olika kategorier för att säkerställa att magasinen tävlar på lika villkor inom samma storlek och målgrupp. Tävlingen lockade mer än 2 000 bidrag att tävla om drygt 140 utmärkelser i olika klasser och kategorier.

Metsä Board är Europas ledande producent av falskartong gjord av färskfiber, världens ledande tillverkare av bestrukna white top kraftliners och en ledande pappersleverantör. Vi erbjuder förstklassiga lösningar för konsument- och butiksförpackningar, trycksaker och kontorsapplikationer. Företagets försäljningsnätverk står till tjänst för varumärkesägare, tillverkare av kartong- och wellpappförpackningar, tryckerier, grossister och kontorsvaruleverantörer. Metsä Board hör till Metsä Group och är börsnoterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd. Omsättningen 2013 uppgick till 2,0 miljarder euro. Antalet anställda är cirka 3 100.

 

Metsä Group är en ansvarsfull skogsindustrikoncern, vars produkter primärt tillverkas av förnybar och hållbart skött nordisk vedråvara. Metsä Group fokuserar på mjuk- och matlagningspapper, förpackningskartong, massa, träprodukter och virkesanskaffning och skogstjänster. De högkvalitativa produkterna kombinerar förnybar råvara, kundorientering, hållbar utveckling och innovation. Metsä Groups omsättning uppgick till 4,9 miljarder euro 2013 och koncernen sysselsätter cirka 11 000 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsä Groups moderbolag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 123 000 finska skogsägare.

 

 

 

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006