Vann en Ozzie för bästa design

PUBLICERAD: 18 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Metsä Board Magazine_1 2014_45580__web

Metsä Board Magazine vann kategorin B-to-B Overall Design i 2014 Folio Awards för utgåvan 1/2014. Det är andra gången som Metsä Board Magazine vann en Ozzie i denna kategori, vilket är den största internationella tävlingen för tidskrifter och magasin. Prisutdelningen skedde i New York den 11 december.

– Vi är mycket nöjda med att detta nummer av vårt magasin för kunder och andra intressenter har fått denna erkänsla, säger Juha Laine Vice President Investor Relations and Communications, Metsä Board. Genom samarbetet med API Laminates och vår designbyrå Otavamedia lyckades vi producera något mycket speciellt till lanseringen av vår kartong för lyxförpackningar, Carta Allura, vilken introducerades i början av året.

– Det som verkligen fångade ögat var omslaget. Carta Allura användes med en combination av skarpt präglade Fresnel linser och laminering med ett register av tryckfärgerna på ytan av de laminerade Fresnel linserna för att ge ett unikt intryck, säger Laine. Hela utformningen omfattar en attraktiv blandning av foton, illustrationer och infografik. Den ser fantastisk ut både i pappersversionen och i den digitala versionen och vi hoppas att den ska inspirera utformning av spektakulära förpackningar.

I den kategorin B-to-B Overall Design bedömde juryn magasinens övergripande design, delar i tidningen, artiklar, läsbarhet, lätt att hitta, användning av grafik och bilder liksom hur designen anpassats till respektive ämne.

Prisutdelningen skedde i New York den 11 december. Folio Eddies och Ozzies är de enda utmärkelser som omfattar alla typer av magasin som för konsumenter, B-to-B och organisationer. Eddies belönar det bästa redaktionella innehållet och Ozzies den bästa designen. Beroende på upplaga och marknad finns olika kategorier för att säkerställa att magasinen tävlar på lika villkor inom samma storlek och målgrupp. Tävlingen lockade mer än 2 000 bidrag att tävla om drygt 140 utmärkelser i olika klasser och kategorier.

Metsä Board är Europas ledande producent av falskartong gjord av färskfiber, världens ledande tillverkare av bestrukna white top kraftliners och en ledande pappersleverantör. Vi erbjuder förstklassiga lösningar för konsument- och butiksförpackningar, trycksaker och kontorsapplikationer. Företagets försäljningsnätverk står till tjänst för varumärkesägare, tillverkare av kartong- och wellpappförpackningar, tryckerier, grossister och kontorsvaruleverantörer. Metsä Board hör till Metsä Group och är börsnoterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd. Omsättningen 2013 uppgick till 2,0 miljarder euro. Antalet anställda är cirka 3 100.

 

Metsä Group är en ansvarsfull skogsindustrikoncern, vars produkter primärt tillverkas av förnybar och hållbart skött nordisk vedråvara. Metsä Group fokuserar på mjuk- och matlagningspapper, förpackningskartong, massa, träprodukter och virkesanskaffning och skogstjänster. De högkvalitativa produkterna kombinerar förnybar råvara, kundorientering, hållbar utveckling och innovation. Metsä Groups omsättning uppgick till 4,9 miljarder euro 2013 och koncernen sysselsätter cirka 11 000 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsä Groups moderbolag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 123 000 finska skogsägare.

 

 

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx