Vann en Ozzie för bästa design

PUBLICERAD: 18 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Metsä Board Magazine_1 2014_45580__web

Metsä Board Magazine vann kategorin B-to-B Overall Design i 2014 Folio Awards för utgåvan 1/2014. Det är andra gången som Metsä Board Magazine vann en Ozzie i denna kategori, vilket är den största internationella tävlingen för tidskrifter och magasin. Prisutdelningen skedde i New York den 11 december.

– Vi är mycket nöjda med att detta nummer av vårt magasin för kunder och andra intressenter har fått denna erkänsla, säger Juha Laine Vice President Investor Relations and Communications, Metsä Board. Genom samarbetet med API Laminates och vår designbyrå Otavamedia lyckades vi producera något mycket speciellt till lanseringen av vår kartong för lyxförpackningar, Carta Allura, vilken introducerades i början av året.

– Det som verkligen fångade ögat var omslaget. Carta Allura användes med en combination av skarpt präglade Fresnel linser och laminering med ett register av tryckfärgerna på ytan av de laminerade Fresnel linserna för att ge ett unikt intryck, säger Laine. Hela utformningen omfattar en attraktiv blandning av foton, illustrationer och infografik. Den ser fantastisk ut både i pappersversionen och i den digitala versionen och vi hoppas att den ska inspirera utformning av spektakulära förpackningar.

I den kategorin B-to-B Overall Design bedömde juryn magasinens övergripande design, delar i tidningen, artiklar, läsbarhet, lätt att hitta, användning av grafik och bilder liksom hur designen anpassats till respektive ämne.

Prisutdelningen skedde i New York den 11 december. Folio Eddies och Ozzies är de enda utmärkelser som omfattar alla typer av magasin som för konsumenter, B-to-B och organisationer. Eddies belönar det bästa redaktionella innehållet och Ozzies den bästa designen. Beroende på upplaga och marknad finns olika kategorier för att säkerställa att magasinen tävlar på lika villkor inom samma storlek och målgrupp. Tävlingen lockade mer än 2 000 bidrag att tävla om drygt 140 utmärkelser i olika klasser och kategorier.

Metsä Board är Europas ledande producent av falskartong gjord av färskfiber, världens ledande tillverkare av bestrukna white top kraftliners och en ledande pappersleverantör. Vi erbjuder förstklassiga lösningar för konsument- och butiksförpackningar, trycksaker och kontorsapplikationer. Företagets försäljningsnätverk står till tjänst för varumärkesägare, tillverkare av kartong- och wellpappförpackningar, tryckerier, grossister och kontorsvaruleverantörer. Metsä Board hör till Metsä Group och är börsnoterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd. Omsättningen 2013 uppgick till 2,0 miljarder euro. Antalet anställda är cirka 3 100.

 

Metsä Group är en ansvarsfull skogsindustrikoncern, vars produkter primärt tillverkas av förnybar och hållbart skött nordisk vedråvara. Metsä Group fokuserar på mjuk- och matlagningspapper, förpackningskartong, massa, träprodukter och virkesanskaffning och skogstjänster. De högkvalitativa produkterna kombinerar förnybar råvara, kundorientering, hållbar utveckling och innovation. Metsä Groups omsättning uppgick till 4,9 miljarder euro 2013 och koncernen sysselsätter cirka 11 000 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsä Groups moderbolag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 123 000 finska skogsägare.

 

 

 

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx