Uppsnack inför stort maskinsläpp

PUBLICERAD: 8 januari 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Nize Equipments vd Lars Nikolajsen och Lars Bomgren, försäljningsansvarig i Sverige, laddar inför Swissqprints kommande maskinsläpp.

Storformatstillverkaren Swissqprint lägger upp strategin inför en stor stundande lansering – ett helt nytt maskinkoncept. På Sign&Print Scandinavia kommer nyheten rulla ut på allvar.

– Det kommer bli ett otroligt stort intresse. säger Lars Bomgren.

SwissQprint, arrangerade en träff i november månad i fjol för alla sina samarbetspartner, återförsäljare och dotterbolag för att introducera kommande produktnyheter och lägga upp strategin för framtiden. Eventet hölls i schweiziska Kriessern där tillverkaren både utvecklar och producerar sina precisionsskrivare. Lars Bomgren på Nize Equipment som är återförsäljare för swissqprint i Norden, var på plats.

– Det var partners på plats från ett 30-tal länder. Det var ett jättebra arrangemang med mycket matnyttig information för att stärka samarbetet mellan partnerna i olika länder. Rent erfarenhetsmässigt finns det så mycket att lära av varandra om vad som är framgångsrikt vad gäller försäljningen i olika länder, säger Lars Bomgren.

Swissqprint som gjort sig kända för sina planprintrar har aviserat att de kommer släppa en stor nyhet under nästa år – ett helt nytt maskinkoncept som än så länge hålls hemligt. Lars Bomgren säger att han inte heller kan yppa några detaljer i nuläget.

– Det kommer bli ett otroligt stort intresse. Det handlar om en helt ny produkt som inte har funnits i swissqprints sortiment tidigare.

Mer information kommer släppas i början av 2019 och försnacket och ytterligare information om produkten kommer kommuniceras ut till besökarna på Sign&Print Scandinavia.

– Vi går ut och lanserar det här med en kommunike i mitten av januari. Och vi kommer kunna prata om det här på Sign&Print-mässan för att bygga ett intresse för produkten. Men själva världslanseringen blir på Fespa.

Utvecklar egna bläck

Något som däremot redan nu är klart är att swissqprint kommer komplettera sitt sortiment med nya specialbläck.

– Inom industrin är det vanligt med material som till exempel polykarbonat och polyester som vanligen trycks med screentryck. Med de nyutvecklade bläcken kommer möjligheten att kunna göra det digitalt istället. Swissqprint har ett eget laboratorium i fabriken där man utvecklar olika bläcktyper beroende på kundernas material, säger Lars Bomgren.

Vad kommer ni mer synas med på Sign&Print Scandinavia?

– Vi kommer att vara där med en Swissqprint uv-planprinter Generation 3, som visades första gången på Fespa i maj 2018. Vi hoppas verkligen att besökarna på Sign&Print Scandinavia kommer att bli lika positivt överraskade som besökarna på Fespa blev av den otroligt höga printkvaliteten i kombination med en väldigt hög hastighet.

Tapetprinter ställs ut

Vidare kommer de visa en robot för automation i kombination med Swissqprint. Det blir också premiärvisning i Skandinavien för tapetprintern Dimensor S som är tillverkad för att trycka unika tapeter. Digitaltryck och präglingsfunktion kombineras i maskinen.

– Teknologin är speciellt utvecklad av den fleråriga tapetproducenten Veika. Det är en helt ny typ av skrivare som gör att man kan skapa unika tapeter med 3d-känsla. Den exklusiva tapeten används för att skapa stämnings- och effektfulla tryck till hotell, event, showrooms, mässmontrar, shop-in-shop, receptioner, konferensrum med mera.

Vad tror ni blir största snackisen i er monter?
– Då det är första gången som det är en kombinerad mässa där även förpackningsbranschen ingår så är vi övertygade om att vi kommer visa produkter och arbetsflöden som tilltalar en stor mängd besökare. Självklart så kommer den nya Dimensor S skrivaren att dra till sig mångas intresse, men även skylttillverkare och förpackningskunder kommer nog att besöka vår monter för att titta på uv-printern.

– Vi brukar alltid ha mycket besökare i montrarna oavsett mässa. Sedan är det självklart så att de enorma försäljningsframgångarna som vi har haft de senaste åren kommer att vara en snackis i montern, säger Lars Bomgren.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x