Tyskt förpackningspris till AR Packaging

PUBLICERAD: 24 september 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Plast har ersatts med kartong i AR Packagings vinnande förpackning. Foto: Pressbild

Det vinnande bidraget i kategorin hållbarhet i årets German packaging award blev en konstruktion som dragit ner på användningen av plast i en förpackning för produkter med bloddiagnoser.

Förpackningen är framtagen av AR Packagings enhet i österrikiska Graz. Den tidigare plasten i förpackningen har tagits bort och ersatts med ett specialutformat inrede av kartong som delar upp kartonglådans innanmäte i olika segment. Inredningen används för att stabilisera påsar med reagensprodukter och avfallsvätskor, som packas i lådan. Användningen av kartong gör att förpackningen blir mer hållbar, den gör också det enklare att undanskaffa farligt avfall, skriver AR Packaging i ett pressmeddelande.

Förpackningstävlingen German Packaging Award delade ut priser i tio kategorier. De vinnande förpackningarna var producerade i Tyskland, Österrike, Storbritannien och Schweiz.

Enligt företaget är produktionsenheten i Graz en av Europas största anläggningar för förpackningskonvertering och tryck. Trycktekniker, från arkmatad offset till webbmatad rotationsdjuptryck, finns på anläggningen. De har även egen produktion av tryck- och präglingscylindrar.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432