Två Motalaföretag blir åter ett

PUBLICERAD: 20 februari 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Försäljningschefen Johan Höckert och vd:n Håkan Kindström ska driva Inplastor utveckling framåt.

Efter drygt 35 års skilsmässa slås Inplastor och Plastic Printing Scandinavia åter ihop. Båda de svenska företagen offsettrycker på plast och kommer att verka under namnet Inplastor AB.

Det var för 35 år sedan när Plastic Printing startade sin verksamhet i Motala efter att ha brutit sig loss från Inplastor AB. De båda företagen offsettrycker på plast. Men gammal kärlek rostar tydligen aldrig. Företagen blir nu ett igen efter att Inplastor har förvärvat Plastic Printing. Bolagen kommer att verka under Inplastor AB.

Får starkt erbjudande

– Vi är väldigt glada över att få med Plastic Printing. Detta stärker oss och blir en viktig del i bolaget. Förutom ökade marknadsandelar kommer vi bli en vinnande kombination med marknadens starkaste erbjudande inom vårt segment – tryckning och bearbetning av plast. Plastic Printing kommer under året att successivt flytta verksamheten till Inplastor, säger Håkan Kindström, vd på Inplastor, i ett pressmeddelande.

Använder tre trycktekniker

Enligt Inplastor har de en omfattande tryckeriverksamhet och trycker på de flesta plastmaterial. I huvudsak använder de screentryck, offset samt en kombination av båda teknikerna. Senaste tillskottet är en digital tryckpress med vattenbaserade latexfärger.

”Gott rykte i branschen”

Johan Höckert som har varit ägare och vd i Plastic Printing sedan 2015 är mycket nöjd med överenskommelsen och säger att affären banar väg för fortsatt utveckling och ett ökat erbjudande till kunderna. Höckert som har 25 års erfarenhet i branschen blir delägare delägare och tar rollen som försäljningschef i Inplastor.

– Det skall bli fantastiskt kul att arbeta vidare inom branschen, det är två väletablerade bolag med gott rykte inom branschen, säger Johan. Jag ser en stor potential att kunna ta nya affärer inom våra produktområden och öka vårt erbjudande till våra kunder.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance