Två ministrar deltar i skogsföretagets seminariepaneler i Almedalen

PUBLICERAD: 21 juni 2016
UPPDATERAD: 24 januari

I år utökar Stora Enso sitt engagemang i Almedalen. Totalt deltar företaget med representanter i tolv seminariepaneler och arrangerar två egna seminarier. I Stora Ensos seminarier medverkar bland andra landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och nytillträdde bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson. Dessutom äger ett antal enskilda politikermöten rum under veckan med representanter ur Stora Ensos koncernledning.

Den 3-10 juli är det dags för årets upplaga av Almedalen. Det är över 3 500 evenemang som arrangeras och omkring 30 000 personer beräknas besöka Visby under veckan. Tre representanter från Stora Ensos koncernledning är på plats. Det är Karl-Henrik Sundström, koncernchef, Per Lyrvall, Sverigechef och Ulrika Lilja, Kommunikationschef.

– I år utökar vi vår närvaro i Almedalen markant. Det är viktigt att vi engagerar oss i den svenska samhällsdebatten. Vi är måna om att få rätt förutsättningar för att kunna fortsätta utveckla och driva vår verksamhet i Sverige. I Almedalen finns unika möjligheter att framföra våra budskap till många betydelsefulla beslutsfattare, säger Per Lyrvall, Stora Ensos Sverigechef.

Tredubbling i paneler
I år tredubblar Stora Enso sin medverkan i olika seminariepaneler och deltar i tolv stycken. Ämnena som diskuteras är alltifrån trähusbyggande och innovationsstyrelse till kärnkraft och affärsmodeller för hållbar tillväxt.
Länk till sammanställning över samtliga öppna seminarier i Almedalen där Stora Enso deltar.

Egna seminarier
Stora Enso arrangerar två egna seminarier, som båda handlar om bioekonomi. Det första äger rum på måndagen 4 juli kl.15.00-16.00 på Dagens Industris Arena. Rubriken på seminariet är: ”Kan bioekonomin bli en motor för hållbart samhällsbyggande?”. I panelen medverkar Stora Ensos koncernchef Karl-Henrik Sundström, Peter Eriksson, bostads – och digitaliseringsminister, Annika Winsth, chefsekonom, Nordea och Margareta Norell-Bergendahl, professor & vice rektor, Kungliga Tekniska Högskolan.

Peter Eriksson MPPeter Eriksson

Det andra seminariet som Stora Enso arrangerar är på Aktuell Hållbarhet Arena och det går av stapeln tisdagen den 5 juli kl.14.00-14.45. Rubriken på seminariet lyder: ”Hur kan skogsindustrin bidra till att Sverige blir en världsledande bioekonomi?”. Här består panelen av: Per Lyrvall, Stora Ensos Sverigechef, Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Mårten Hellberg, vd, OrganoClick och Rebecka Le Moine, miljökonsult, PUSH Sverige/Skydda Skogen.

Sven Erik Bucht SocSven-Erik Bucht

– Vi är väldigt nöjda med de panelister som kommer att medverka vid båda våra seminarier. Bioekonomi är ett högaktuellt ämne, så det finns alla förutsättningar för riktigt bra debatter. Vi hoppas locka stor publik till båda våra seminarier, säger Ulrika Lilja, Kommunikationschef, Stora Enso.

Fakta om Almedalen
Almedalen är Sveriges största mötesplats för politiker, företag och intresseorganisationer. Almedalsveckan genomförs årligen i Visby på Gotland. Företrädare för de svenska politiska partierna, företag och intresseorganisationer samlas för att diskutera och debattera politik och samhällsfrågor. Det är över 3 500 evenemang inbokade under veckan. Omkring 30 000 personer brukar varje år besöka Almedalsveckan.

Fakta om Stora Enso
Stora Enso  är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Målet är att ersätta fossilbaserade material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och vår omsättning 2015 uppgick till 10,0 miljarder Euro.  I Sverige har Stora Enso cirka 5 000 medarbetare.

Läs vidare

Bisfenoler i kontakt med livsmedel förbjuds

Nu blir det förbjudet att använda bisfenol A och andra bisfenoler som klassificeras som farliga i material som kommer i kontakt med livsmedel. EU-kommissionens beslut är en konsekvens av att Efsa har skärpt sin bedömning av hur mycket bisfenol A man kan få i sig utan risk för hälsan.
Konservburkar

EUBP: ”Bioplast en nyckelfaktor för uppfyllandet av PPWR-förordningen”

Bioplaster kommer att få en allt större framtida betydelse i och med införandet av EU:s förpacknings- och förpackningsavfallsförordning PPWR. Det anser organisationen European Bioplastics (EUBP) och dess VD Hasso von Pogrell.
euflag-ppwr-toppx

Pappersbarriär prisad i hållbarhetstävling

Tetra Pak har mottagit utmärkelsen 'Resource Efficiency' vid Sustainable Packaging News Awards 2024, för sin pappersbaserade innovation inom barriärmaterial.
Mimosa_choco_3d-strawsx

Första yoghurtbägaren med livsmedelsgodkänd återvunnen polystyren

INEOS Styrolution lanserar yoghurtbägare med mekaniskt återvunnen polystyren som ett resultat av samarbete mellan flera partners i värdekedjan milstolpe uppnåddes genom samarbetet mellan flera partners längs värdekedjan. Man kallar det för en milstolpe.
Yoghurt cupsx

Senaste nytt

Stora Enso vill bygga vindpark norr om Gävle

Stora Enso har påbörjat tillståndsprocessen för en vindpark i Gävle kommun och har under hösten genomfört myndighetssamråd med Gävle kommun och Länsstyrelsen Gävleborg.
vindkraftx

Tack och farväl till Metsä Boards Tako bruk?

Det är lätt att tro att alla kartongbruk går som tåget, med tanke på att det finns en trend att omvandla alla plastförpackningar till pappersförpackningar. Så är inte fallet tydligen. Metsä Board meddelar nu att man planerar att stänga Tako, bruket som ligger mitt i Tammerfors, på grund av långvarig, dålig lönsamhet.
Tako mill

Ny förpackningsdesign för Ridderheims

Samtliga av Ridderheims produkter har fått ett nytt utseende som tagits fram av byrån Identity Works. I den nya designen har fokus legat på att förtydliga sortimentet för kunden genom bland annat färgkodning av produkterna. ”Fokus landade på att skapa en design som är högljudd och generös, med mycket färg, rörelse och med en skvätt av humor i tonaliteten”, säger Niklas Dahl på Identity Works till Cap&Design.
top

Panten på dryckesförpackningar höjs 2025

Under andra halvan av år 2025 höjs pantbeloppet på dryckesförpackningar av PET och aluminiun meddelar Returpack. Det blir en rejäl höjning, från en till två kronor på aluminiumburk och liten PET-flaska, och från två till tre kronor på stora PET-flaskor. Målet med panthöjningen är att stimulera till att panta ännu mera.
Vid frågor om bilden, mejla: erika.weiland@apeloga.se