Två företag ställer om tillsammans – ska tillverka skyddsvisir

PUBLICERAD: 23 april 2020
UPPDATERAD: 24 januari

 

Oscar Hugoson, vd för förpackningsföretaget Scanfill.

Scanfill och Plast Petter teamar upp för att tillverka en halv miljon skyddsvisir varje vecka. Permitterade anställda kan i och med omställningen återgå till sina jobb.

Det sydsvenska företaget Scanfill har inlett ett nytt samarbete med Plast Petter AB från Hova. Tillsammans ska de tillverka skyddsvisir till den svenska sjuk- och äldrevården. Produktionstakten kommer ligga på uppemot 500 000 enheter i veckan. Oscar Hugoson säger i ett pressmeddelande att omställningen visar på  den flexibilitet och mångfald som finns inom Polykemi Group:

– Vi har byggt om våra maskiner för att kunna nå den höga kvalitét som krävs av svensk sjukvård och vi nu kan vi tillverka en plast som är tunnare än vad vi någonsin har lyckts med tidigare, berättar Oscar Hugoson, vd för Scanfill.

Producerar tunn folie

Scanfill tillverkar miljövänligt och hållbart förpackningsmaterial, baserat på förnyelsebara råvaror. Deras tunna folie APET som levereras på rulle kommer att monteras till skyddsvisir.

APET är Scanfills tunna folieprodukt som kommer att användas för att tillverka skyddsvisir.
Arbeta för fullt

Beslutet att ställa om produktionen har gjort att stora delar av medarbetarna har kunnat börja arbeta heltid igen. Under våren 2020 har stora delar av personalen nämligen varit korttidspermitterade.

– Våra 15 anställda börjar arbeta fullt igen, men den personalstyrkan räcker inte. Det gör att vi kommer att flytta personal från Polykemi till Scanfill. Detta är mycket goda nyheter för produktionen i Ystad, för våra medarbetare och för Polykemi Group.

Fortsatt samarbete

Familjeföretaget Polykemi AB, med dotterbolagen Rondo Plast AB och Scanfill AB,verkar i sydöstra Skåne. Förhoppningen är att samarbetet med  Plast Petter bara är början på ett längre samarbete.

– Scanfill är en stabil leverantör som dessutom kan leverera material av en mycket hög kvalité. Jag tror absolut att detta är ett samarbete som vi kan fördjupa framöver när den här stormen har lagt sig, säger Fredrik Ahlström, vd på Plast Petter i Hova som även tillverkar kontorsprodukter i mjukplast samt erbjuder legotillverkning och specialkompetens inom teknik och produktion.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x