Tryck på nya jutekassen

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Jutekassen kan tryckas i upp till sex färger.

Aviseras nya bionedbrytbara Jutekasse kan specialanpassas efter kundens behov, både gällande format och design.

– Vi har sett ett stort gensvar och intresse hos kunder med tydlig hållbarhetsprofil, säger Mariella Zalbo Lundgren på Avisera.

– Vi ville erbjuda ännu en återanvändbar, 100 procent återvinningsbar och nedbrytbar bärkasse som tillverkas av förnybara resurser, säger Mariella Zalbo Lundgren på Avisera om deras nya jutekasse och berättar att den har bra tryckmöjligheter och kan tryckas i upp till sex färger.

Mariella Zalbo Lundgren på Avisera säger att de har fått ett stort gensvar på deras nya produkt.

Jute är ett vävt textilmaterial som tillverkas av stjälken från malvaväxten, som odlas och växer i Asien. Malvaväxten är snabbväxande och kräver lägre resurser av både vatten och energi än till exempel en bomullsproduktion. Den odlas utan behov av bekämpningsmedel och vid framställning av jute används hela stjälken på växten, man får alltså ut optimalt med material per växt och minskar spill, enligt Zalbo Lundgren.

– Jute har använts i alla tider för att förpacka allt från matvaror till kaffebönor och som förpackningsmaterial för industriellt bruk. Idag ser vi en tydlig trend bland designers och formgivare som kombinerar naturnära material med inslag som ger jutekassen ett helt nytt uttryck.

– Precis som de flesta av våra produkter kan jutekassarna specialanpassas efter kundens behov, både gällande format och design, säger produkt och marknadschef Mariella Zalbo Lundgren på Avisera.

Aviseras nya Jutekasse kan varieras i form och design.

Hur föddes idén att ta fram den här produkten?
– Avisera har varit klimatneutrala sedan 2007 och vi letar alltid efter nya hållbara material och produktalternativ att erbjuda våra kunder. Idag har konsumenten en ökad medvetenhet kring hållbarhet och man förväntar sig även att företag gör medvetna val som främjar miljön.
Hur har responsen varit?
– Vi har sett ett stort gensvar och intresse hos kunder med tydlig hållbarhetsprofil, som är ute efter återanvändbara kassar med ekologisk och rustik känsla, säger Mariella Zalbo Lundgren och tillägger:
– Vi ser en förändring i retailbranschen där försäljning av flergångskassar erbjuds som komplement till butikens vanliga kassar. Här blir jutekassen ett naturligt val för konsumenten som är miljömedveten, påläst och där hållbarhet och socialt ansvarstagande är en självklarhet vid val av produkt.

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x