Tryck på nya jutekassen

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Jutekassen kan tryckas i upp till sex färger.

Aviseras nya bionedbrytbara Jutekasse kan specialanpassas efter kundens behov, både gällande format och design.

– Vi har sett ett stort gensvar och intresse hos kunder med tydlig hållbarhetsprofil, säger Mariella Zalbo Lundgren på Avisera.

– Vi ville erbjuda ännu en återanvändbar, 100 procent återvinningsbar och nedbrytbar bärkasse som tillverkas av förnybara resurser, säger Mariella Zalbo Lundgren på Avisera om deras nya jutekasse och berättar att den har bra tryckmöjligheter och kan tryckas i upp till sex färger.

Mariella Zalbo Lundgren på Avisera säger att de har fått ett stort gensvar på deras nya produkt.

Jute är ett vävt textilmaterial som tillverkas av stjälken från malvaväxten, som odlas och växer i Asien. Malvaväxten är snabbväxande och kräver lägre resurser av både vatten och energi än till exempel en bomullsproduktion. Den odlas utan behov av bekämpningsmedel och vid framställning av jute används hela stjälken på växten, man får alltså ut optimalt med material per växt och minskar spill, enligt Zalbo Lundgren.

– Jute har använts i alla tider för att förpacka allt från matvaror till kaffebönor och som förpackningsmaterial för industriellt bruk. Idag ser vi en tydlig trend bland designers och formgivare som kombinerar naturnära material med inslag som ger jutekassen ett helt nytt uttryck.

– Precis som de flesta av våra produkter kan jutekassarna specialanpassas efter kundens behov, både gällande format och design, säger produkt och marknadschef Mariella Zalbo Lundgren på Avisera.

Aviseras nya Jutekasse kan varieras i form och design.

Hur föddes idén att ta fram den här produkten?
– Avisera har varit klimatneutrala sedan 2007 och vi letar alltid efter nya hållbara material och produktalternativ att erbjuda våra kunder. Idag har konsumenten en ökad medvetenhet kring hållbarhet och man förväntar sig även att företag gör medvetna val som främjar miljön.
Hur har responsen varit?
– Vi har sett ett stort gensvar och intresse hos kunder med tydlig hållbarhetsprofil, som är ute efter återanvändbara kassar med ekologisk och rustik känsla, säger Mariella Zalbo Lundgren och tillägger:
– Vi ser en förändring i retailbranschen där försäljning av flergångskassar erbjuds som komplement till butikens vanliga kassar. Här blir jutekassen ett naturligt val för konsumenten som är miljömedveten, påläst och där hållbarhet och socialt ansvarstagande är en självklarhet vid val av produkt.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx

Mindre CO2 när Coop byter från glas till plast i sillburkarna

En av årets stora mathelger är runt knuten. Två av Coops sillnyheter för året kommer i plastburkar – en förändring som nu ska appliceras på all Coop sill i glasburk.
Coop sillx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx