Tryck på nya jutekassen

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Jutekassen kan tryckas i upp till sex färger.

Aviseras nya bionedbrytbara Jutekasse kan specialanpassas efter kundens behov, både gällande format och design.

– Vi har sett ett stort gensvar och intresse hos kunder med tydlig hållbarhetsprofil, säger Mariella Zalbo Lundgren på Avisera.

– Vi ville erbjuda ännu en återanvändbar, 100 procent återvinningsbar och nedbrytbar bärkasse som tillverkas av förnybara resurser, säger Mariella Zalbo Lundgren på Avisera om deras nya jutekasse och berättar att den har bra tryckmöjligheter och kan tryckas i upp till sex färger.

Mariella Zalbo Lundgren på Avisera säger att de har fått ett stort gensvar på deras nya produkt.

Jute är ett vävt textilmaterial som tillverkas av stjälken från malvaväxten, som odlas och växer i Asien. Malvaväxten är snabbväxande och kräver lägre resurser av både vatten och energi än till exempel en bomullsproduktion. Den odlas utan behov av bekämpningsmedel och vid framställning av jute används hela stjälken på växten, man får alltså ut optimalt med material per växt och minskar spill, enligt Zalbo Lundgren.

– Jute har använts i alla tider för att förpacka allt från matvaror till kaffebönor och som förpackningsmaterial för industriellt bruk. Idag ser vi en tydlig trend bland designers och formgivare som kombinerar naturnära material med inslag som ger jutekassen ett helt nytt uttryck.

– Precis som de flesta av våra produkter kan jutekassarna specialanpassas efter kundens behov, både gällande format och design, säger produkt och marknadschef Mariella Zalbo Lundgren på Avisera.

Aviseras nya Jutekasse kan varieras i form och design.

Hur föddes idén att ta fram den här produkten?
– Avisera har varit klimatneutrala sedan 2007 och vi letar alltid efter nya hållbara material och produktalternativ att erbjuda våra kunder. Idag har konsumenten en ökad medvetenhet kring hållbarhet och man förväntar sig även att företag gör medvetna val som främjar miljön.
Hur har responsen varit?
– Vi har sett ett stort gensvar och intresse hos kunder med tydlig hållbarhetsprofil, som är ute efter återanvändbara kassar med ekologisk och rustik känsla, säger Mariella Zalbo Lundgren och tillägger:
– Vi ser en förändring i retailbranschen där försäljning av flergångskassar erbjuds som komplement till butikens vanliga kassar. Här blir jutekassen ett naturligt val för konsumenten som är miljömedveten, påläst och där hållbarhet och socialt ansvarstagande är en självklarhet vid val av produkt.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex