Tryck på nya jutekassen

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Jutekassen kan tryckas i upp till sex färger.

Aviseras nya bionedbrytbara Jutekasse kan specialanpassas efter kundens behov, både gällande format och design.

– Vi har sett ett stort gensvar och intresse hos kunder med tydlig hållbarhetsprofil, säger Mariella Zalbo Lundgren på Avisera.

– Vi ville erbjuda ännu en återanvändbar, 100 procent återvinningsbar och nedbrytbar bärkasse som tillverkas av förnybara resurser, säger Mariella Zalbo Lundgren på Avisera om deras nya jutekasse och berättar att den har bra tryckmöjligheter och kan tryckas i upp till sex färger.

Mariella Zalbo Lundgren på Avisera säger att de har fått ett stort gensvar på deras nya produkt.

Jute är ett vävt textilmaterial som tillverkas av stjälken från malvaväxten, som odlas och växer i Asien. Malvaväxten är snabbväxande och kräver lägre resurser av både vatten och energi än till exempel en bomullsproduktion. Den odlas utan behov av bekämpningsmedel och vid framställning av jute används hela stjälken på växten, man får alltså ut optimalt med material per växt och minskar spill, enligt Zalbo Lundgren.

– Jute har använts i alla tider för att förpacka allt från matvaror till kaffebönor och som förpackningsmaterial för industriellt bruk. Idag ser vi en tydlig trend bland designers och formgivare som kombinerar naturnära material med inslag som ger jutekassen ett helt nytt uttryck.

– Precis som de flesta av våra produkter kan jutekassarna specialanpassas efter kundens behov, både gällande format och design, säger produkt och marknadschef Mariella Zalbo Lundgren på Avisera.

Aviseras nya Jutekasse kan varieras i form och design.

Hur föddes idén att ta fram den här produkten?
– Avisera har varit klimatneutrala sedan 2007 och vi letar alltid efter nya hållbara material och produktalternativ att erbjuda våra kunder. Idag har konsumenten en ökad medvetenhet kring hållbarhet och man förväntar sig även att företag gör medvetna val som främjar miljön.
Hur har responsen varit?
– Vi har sett ett stort gensvar och intresse hos kunder med tydlig hållbarhetsprofil, som är ute efter återanvändbara kassar med ekologisk och rustik känsla, säger Mariella Zalbo Lundgren och tillägger:
– Vi ser en förändring i retailbranschen där försäljning av flergångskassar erbjuds som komplement till butikens vanliga kassar. Här blir jutekassen ett naturligt val för konsumenten som är miljömedveten, påläst och där hållbarhet och socialt ansvarstagande är en självklarhet vid val av produkt.

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost