Tar ställning mot matsvinn

PUBLICERAD: 24 mars 2015
UPPDATERAD: 24 mars

Scanpack är en av över 200 medlemmar i initiativet Save Food som startades av Interpack, FAO och UNEP 2011.

På Scanpack i höst kommer en del av Save Food utställningen från Interpack att visas och flera seminariepunkter kommer att belysa ämnet. För utställare som har produkter som kan användas i kampen mot matsvinn finns det möjlighet att visa upp dem i anslutning till Save Food-utställningen och Stora Scenen (Hall H). Antalet platser är begränsat.

Platserna erbjuds till ett självkostnadspris (SEK 5000) och produkterna kommer att visas på podier, hyllor eller på annat sätt som blir den bästa lösningen för Save-Food området. Varje produkt förses med namn på tillverkande företag, hänvisning till deras monter och en kort beskrivning av nyttan med produkten.

– Visa upp vad ditt företag kan bidra med i den här mycket viktiga frågan som berör oss alla! Vänligen kontakta mig senast 15 april om du vill delta, säger Anna-Lena Friberg.

Läs vidare

Papper i mängder hos Pacson och Pacudo

Med målet att sälja hållbara förpackningslösningar visade Pacson och Pacudo upp sitt sortiment med produkter i papper och wellpapp.
IMG_6443-scaled

Etiketter i mängder hos Nordvalls

Skåneföretaget Nordvalls är glada över Scanpacks återkomst, de är på plats för att visa upp sitt sortiment och träffa nya kunder.
D2334B80-527E-44DA-AA2D-C5F676BF2CAC-scaled

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Jubilar visar bred repertoar

Allt ifrån exklusiva presentförpackningar med uv-lack och guldfolie till mer avskalade förpackningar med ett mer "naturligt" utseende. När Frontpac ställer ut på Scanpack tar de med sig lite av varje ur produktportföljen.
DSC_0032-scaled

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx