Sverige i topp

PUBLICERAD: 13 juni 2013
UPPDATERAD: 13 juni

Smurfit Kappa har 350 tillverkningsenheter över hela världen, men den bästa ligger i småländska Nybro. Smurfit Kappa LithoPac har nämligen utsetts till ”Overall Smurfit Kappa Group Company of the Year”.

LithoPac har haft en mycket bra tillväxt av volymerna 2009-2012. Förklaringen är delvis en rad lyckade maskininvesteringar som har vässat effektiviteten och kvaliteten i erbjudandet, men framförallt handlar det om en entreprenörsdriven laganda som genomsyrar företaget.

– Om man sammanfattar det hela har vi skapat en företagskultur där vi hellre säger ”ja” än ”nej”. Vi är dåliga förlorare i bemärkelsen att vi alltid försöker se nya möjligheter att göra våra kunder till vinnare. Och lyckas man med det så blir man förhoppningsvis själv en vinnare, säger LithoPacs enhetschef Carl-Oscar Carlsson.

Läs vidare

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax