Stipendium till förpackningsstudent

PUBLICERAD: 3 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Broby Gintare Cirbaite Ljungbergsfonden 141023
Gintare Cirbaite studerande på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner på Brobygrafiska har tilldelats årets Erik Johan Ljungbergs stipendium.

Gintare Cirbaite har en utomordentlig känsla för förpackningskonstruktion och design. Med sin inställning och hjälpsamhet är hon mycket uppskattad av såväl lärare som studentkolleger. Hon har även gjort många projekt utöver det som ingår i hennes utbildning. Bl.a. minimodeller i wellpapp till Alma Löf museums alla byggnader som finns på området. Hon har även samarbetat med glaskonstnären Inga-Lena Klenell i ett projekt till Sverigeutställningen i Washington, USA. En ung dam som vet vad hon vill vilket med all säkerhet kommer att visa sig i framtiden.

Stipendiet från Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond är på 10 000 kr och delas varje år ut till en förpackningsdesignstudent under Tore Wretman-dagarna i Måltidsriket.

Måltidsriket är en ledande nationell och internationell arena och ett resurscentrum för kreativ design av måltidsupplevelser med konsument – och producentperspektiv där hantverk, konst och vetenskap integreras. Föreningen har till ändamål att främja upplevelsen av måltiden, genom att bidra, utveckla och stärka upplevelsen för konsument och producent. Måltidsriket ska utgöra en länk mellan forskning och näringsliv samt offentlig sektor.

 

Läs vidare

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
scanstar_europakistan_content-1

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006