Stipendium till förpackningsstudent

PUBLICERAD: 3 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Broby Gintare Cirbaite Ljungbergsfonden 141023
Gintare Cirbaite studerande på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner på Brobygrafiska har tilldelats årets Erik Johan Ljungbergs stipendium.

Gintare Cirbaite har en utomordentlig känsla för förpackningskonstruktion och design. Med sin inställning och hjälpsamhet är hon mycket uppskattad av såväl lärare som studentkolleger. Hon har även gjort många projekt utöver det som ingår i hennes utbildning. Bl.a. minimodeller i wellpapp till Alma Löf museums alla byggnader som finns på området. Hon har även samarbetat med glaskonstnären Inga-Lena Klenell i ett projekt till Sverigeutställningen i Washington, USA. En ung dam som vet vad hon vill vilket med all säkerhet kommer att visa sig i framtiden.

Stipendiet från Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond är på 10 000 kr och delas varje år ut till en förpackningsdesignstudent under Tore Wretman-dagarna i Måltidsriket.

Måltidsriket är en ledande nationell och internationell arena och ett resurscentrum för kreativ design av måltidsupplevelser med konsument – och producentperspektiv där hantverk, konst och vetenskap integreras. Föreningen har till ändamål att främja upplevelsen av måltiden, genom att bidra, utveckla och stärka upplevelsen för konsument och producent. Måltidsriket ska utgöra en länk mellan forskning och näringsliv samt offentlig sektor.

 

Läs vidare

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx