Stipendium till förpackningsstudent

PUBLICERAD: 3 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Broby Gintare Cirbaite Ljungbergsfonden 141023
Gintare Cirbaite studerande på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner på Brobygrafiska har tilldelats årets Erik Johan Ljungbergs stipendium.

Gintare Cirbaite har en utomordentlig känsla för förpackningskonstruktion och design. Med sin inställning och hjälpsamhet är hon mycket uppskattad av såväl lärare som studentkolleger. Hon har även gjort många projekt utöver det som ingår i hennes utbildning. Bl.a. minimodeller i wellpapp till Alma Löf museums alla byggnader som finns på området. Hon har även samarbetat med glaskonstnären Inga-Lena Klenell i ett projekt till Sverigeutställningen i Washington, USA. En ung dam som vet vad hon vill vilket med all säkerhet kommer att visa sig i framtiden.

Stipendiet från Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond är på 10 000 kr och delas varje år ut till en förpackningsdesignstudent under Tore Wretman-dagarna i Måltidsriket.

Måltidsriket är en ledande nationell och internationell arena och ett resurscentrum för kreativ design av måltidsupplevelser med konsument – och producentperspektiv där hantverk, konst och vetenskap integreras. Föreningen har till ändamål att främja upplevelsen av måltiden, genom att bidra, utveckla och stärka upplevelsen för konsument och producent. Måltidsriket ska utgöra en länk mellan forskning och näringsliv samt offentlig sektor.

 

Läs vidare

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
scanstar_europakistan_content-1

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex