Smurfit Kappa fick väck krympfilm

PUBLICERAD: 21 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari

I samarbete med ett belgiskt specialbryggeri har Smurfit Kappa tagit fram ett förpackningskoncept som eliminerar behovet av krympfilm.

Det belgiska bryggeriet Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck har under en tid arbetat med att införa en helt cirkulär leveranskedja och har bland annat skiftat till återvinningsbara burkar istället för att använda glasflaskor. För att arbeta vidare tog de hjälp av förpackningstillverkaren Smurfit Kappa som har tagit fram en 100 procent återvinningsbar pappersbaserad lösning. Förpackningen som är framtagen helt utan krympfilm kommer med ett inbyggt handtag för att förenkla transporten för kunden.

– Det var väldigt skönt att kunna diskutera våra planer med Smurfit Kappa eftersom de också har en innovationskultur och arbetade med oss för att hitta rätt lösning. Vi har den perfekta förpackningen för framtiden nu, säger bryggeriets vd Xavier Vanhonsebrouck.

Fler samarbeten är på gång:

– Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck har många spännande planer på att expandera till nya marknader och ett ständigt växande sortiment som vi ser fram emot att samarbeta med dem kring, säger Smurfit Kappas vd för Europa, Saverio Mayer.

 

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x