Sex Worldstar till Skandinavien

PUBLICERAD: 4 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Ecolean Snapquick

World Star Juryn har sammanträtt och utsett årets vinnare.

Ecolean får en Worlstar för SnapQuick – ett nytt system för återförslutning av faEcoleans förpackningar i familjestorlek. Den är lätthantelig och har låg vikt.

Danmark får hela tre Worldstar: Færch Plast A/S belönas för  MAPETII – Nya generationen av tråg för kött.  SwiftOpen LLC för en utmärkelse för SwiftOpen – Påsen till Castello-ost

RPC Superfos a/s  får en worldtar för HalfMoon, Formblåst förpackning med lättanvänd sked och insats med två kamrar.

RPC Superfos tilldelas också en Worldstar för salamiförpackningen till norska Grilstad

Atria Finland Ltd. får utmärkelsen för Atria Easy Open Pack.

Dessa får sina utmärkelser vid mässan Ipak-Ima i Milano i maj 2015.

 

Läs vidare

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
scanstar_europakistan_content-1

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx