Sex av tio kunder scannar butiksvaror

PUBLICERAD: 30 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Sex av tio kunder scannar själva sina mavaror när de handlar i matbutiken. Det har också visat sig att självscanning leder till fler återkommande kunder till butiken, enligt en undersökning.

16 procent av de som självscannar varor i livsmedelsbutiken är benägna att rekommendera butikens kundklubb jämfört med de som inte självscannar, visar Visma retails kundlojalitetsundersökning, genomförd av Sifo. Studien visar även att det blir allt populärare att kunder själva scannar varorna i butiken. Hela sex av tio personer väljer detta i butiken. Peter Fischer, divisionsdirektör på Visma säger att självscanning tycks vara här för att stanna:

– Det effektiviserar för konsumenten som både får en enklare och snabbare shoppingrunda. Dagens kunder väljer teknik som underlättar deras vardag, inte gör den mer komplicerad.

Den klassiska handscannern ute i livsmedelsbutikerna dominerar än så länge. Bara två procent av kunderna väljer att använda mobilen, men mobilen som tekniskt verktyg spås ändå komma att  revolutionera handeln i framtiden. 64 procent ställer sig positiva eller mycket positiva till att scanna en vara med mobilen eller scannern för att få fram information om varorna i butiken.

– Självscanning är inte nytt men verktygen och de tekniska lösningarna blir bättre och smartare, och kommer flytta allt mer in i mobilen. Konsumenten kan handla snabbare, enklare och få attraktiva erbjudanden samtidigt som handlaren får mer lojala kunder, säger Peter Fischer.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620