Seminarium: Hur kan förpackningsindustrin få kontakt med konsumenten

PUBLICERAD: 11 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Förpackningen kallas ofta den tysta säljaren och den blir allt viktigare för alla varumärkesägare. Det handlar om att koppla ihop produkt och konsument och då har förpackningen en viktig roll. Packbridge kommer att fokusera på detta den 17 november då vi arrangerar ett Packbridge efter 3 på temat ”How can the packaging industry connect with consumers?”

Vi kommer att se på hur konsumentbeteenden har förändrats genom åren och försöka reda ut vilka förpackningslösningar som krävs i framtiden för att möta dem. En intressant fråga är hur man kan använda till exempel design, konstruktion och materialval för att kommunicera med sin målgrupp.
Ibland är det tyvärr så att företag utvecklar produkter utan att tänka på att de ska förpackas. Vilka värden skapar det att koppla ihop produkt- och förpackningsutveckling och hur kan ny teknik koppla ihop producenten med konsumenten? Packbridge efter 3 kommer att ge svar på detta.

Krävs de nya metoder för att nå framtidens konsumenter? Inom Design-thinking utgår varje projekt från människans vardag, lokala och globala drivkrafter som påverkar konsumentens beteenden, nutida och framtida behov.

Det här är ett Packbridge efter 3 du inte ska missa. Våra föredragshållare kommer att ge tips som du har stor nytta av i framtiden.

Presentationerna kommer hållas på engelska. Anmälan på Packbridge hemsida

Presentationer av:

Packbridge 17 nov peter hakestamPeter Hakestam – Zenit Design: Förpackningen har gått från att vara en produktbehållare till att bli en kundupplevelse. Peter kommer prata om designens roll i att skapa förpackningar för framtiden.

 

 

 

 

Packbridge 17 nov Jonas LundinJonas Lundin – Design Tänkare: Genom metodisk designresearch , vilka är trenderna idag? vilka kan vi förvänta oss vara relevanta? hur kan vi läsa dagens trender för att möta morgondagens behov?

 

 

 

 

Packbridge 17 nov Richard EvansRichard Evans – Stora Enso: Hur får vi varumärkesupplevelsen från butik att flytta hem till konsumenten? Många nya möjligheter och stora förändringar för retailers.

 

 

 

 

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620