Seminarium: Tyskland i fokus

PUBLICERAD: 19 februari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Tysk-svenska HandlekammarenExportmarknad Tyskland i fokus     
Foto: Seier + Seier / Flickr.com.
  

Funderar ni på att gå in på den tyska marknaden eller är ert företag redan i Tyskland men vill lyckas ännu bättre? Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar et  heldagsseminarium med råd och inspiration.

Lyssna på success stories från svenska företag som redan är verksamma i Tyskland. Ta del av framgångsfaktorerna bakom världsledande, svenska exportföretag och hur man sätter rätt pris på en ny marknad. Lär också känna olika finansieringsprojekt inom EU. Seminariet ger konkreta råd och strategier för den tyska marknaden.

Dagen börjar med registrering och frukost och avslutas med mingel.

Dagens talare:
* Thomas Henzschel, handelsråd, Tysklands ambassad
* Andreas Jonason, senior director, Simon-Kucher & Partner
* Helen Richenzhagen, försäljnings- och marknadschef, Tepe Munhygienprodukter AB
* Claes Dietmann, producent, Fido Film
* Anders Lindgren, en av grundarna och vd Itrim Deutschland GmbH
* Marcus Grünerwald, senior advisor GIA Sweden AB
* Ninni Löwgren, avdelningschef Market Entry & Business Development, Tysk-Svenska Handelskammaren
* Denise Schumann, avdelningschef Skatt, Tysk-Svenska Handelskammaren
* Eva Häussling, avdelningschef Juridik, Tysk-Svenska Handelskammaren

Heldagsseminarium: Exportdag Tyskland
Datum: 6 mars 2014
Tid: Kl 08.30 – 16.00
Plats: Tysk-Svenska Handelskammaren, Valhallvägen 185, Stockholm

Anmälan och pris
Deltagaravgift 1 695 kronor för Tysk-Svenska Handelskammarens medlemmar eller medlem i annan samarbetsorganisation. Övriga betalar 1 995 kronor. Vid avbokning fem dagar före seminariet eller senare debiteras hela beloppet, men platsen kan överlåtas. I priset ingår alla måltider. Priserna är exkl. moms. Antalet platser är begränsat.

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx