Seminarium: Tyskland i fokus

PUBLICERAD: 19 februari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Tysk-svenska HandlekammarenExportmarknad Tyskland i fokus     
Foto: Seier + Seier / Flickr.com.
  

Funderar ni på att gå in på den tyska marknaden eller är ert företag redan i Tyskland men vill lyckas ännu bättre? Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar et  heldagsseminarium med råd och inspiration.

Lyssna på success stories från svenska företag som redan är verksamma i Tyskland. Ta del av framgångsfaktorerna bakom världsledande, svenska exportföretag och hur man sätter rätt pris på en ny marknad. Lär också känna olika finansieringsprojekt inom EU. Seminariet ger konkreta råd och strategier för den tyska marknaden.

Dagen börjar med registrering och frukost och avslutas med mingel.

Dagens talare:
* Thomas Henzschel, handelsråd, Tysklands ambassad
* Andreas Jonason, senior director, Simon-Kucher & Partner
* Helen Richenzhagen, försäljnings- och marknadschef, Tepe Munhygienprodukter AB
* Claes Dietmann, producent, Fido Film
* Anders Lindgren, en av grundarna och vd Itrim Deutschland GmbH
* Marcus Grünerwald, senior advisor GIA Sweden AB
* Ninni Löwgren, avdelningschef Market Entry & Business Development, Tysk-Svenska Handelskammaren
* Denise Schumann, avdelningschef Skatt, Tysk-Svenska Handelskammaren
* Eva Häussling, avdelningschef Juridik, Tysk-Svenska Handelskammaren

Heldagsseminarium: Exportdag Tyskland
Datum: 6 mars 2014
Tid: Kl 08.30 – 16.00
Plats: Tysk-Svenska Handelskammaren, Valhallvägen 185, Stockholm

Anmälan och pris
Deltagaravgift 1 695 kronor för Tysk-Svenska Handelskammarens medlemmar eller medlem i annan samarbetsorganisation. Övriga betalar 1 995 kronor. Vid avbokning fem dagar före seminariet eller senare debiteras hela beloppet, men platsen kan överlåtas. I priset ingår alla måltider. Priserna är exkl. moms. Antalet platser är begränsat.

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x